Joakim Nideborn ny CFO HMS Networks AB

10:00 / 27 november 2017 HMS Networks Pressmeddelande

HMS Networks AB har rekryterat Joakim Nideborn till tjänsten som ny CFO och medlem av HMS koncernledning. Han ersätter nuvarande CFO Gunnar Högberg som går över till ny roll inom HMS koncernen.

Joakim Nideborn har lång erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet, senast som konsult i egen verksamhet och innan dess som CFO på Beijer Electronics Group AB.

- Jag är mycket glad över att kunna välkomna Joakim till HMS. Hans gedigna bakgrund och erfarenhet av finansiellt ledarskap i teknikbranscher passar väl med den kompetens vi söker för att fortsätta utveckla HMS.

- Samtidigt som vi välkomnar Joakim vill jag framföra ett stort tack till Gunnar Högberg för det fantastiska arbete han utfört under sina 11 år som CFO på HMS. Gunnars värdefulla insatser spelade en avgörande roll för börsnoteringen 2007 och vår tillväxt därefter, säger VD Staffan Dahlström.

Joakim Nideborn tillträder befattningen 1 december 2017 och kommer att ingå i HMS koncernledning. I samband med detta frånträder Gunnar Högberg sin roll som CFO men kvarstår i ny roll i bolaget.

För ytterligare information vänligen kontakta:
CEO Staffan Dahlström, telefon: 035-17 29 01

Informationen är sådan som HMS Networks AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnas för offentliggörande klockan 10.00 den 27 november 2017.

HMS Networks AB (publ) är en världsledande leverantör av kommunikationsteknologi för industriautomation. Försäljningen som 2016 uppgick till 952 Mkr sker till mer än 90 procent utanför Sverige. Vid huvudkontoret i Halmstad samt i Ravensburg, Igualada och Nivelles bedrivs produktutveckling och delar av tillverkningen. Försäljningskontor finns i Japan, Kina, Tyskland, USA, Italien, Frankrike, Belgien, Indien, England, Spanien och Danmark. HMS har ca 500 anställda och producerar och marknadsför produkter under varumärkena Anybus®, IXXAT®, Netbiter® och eWON® .HMS är noterat på NASDAQ-OMX Nordiska Börs i Stockholm i kategorin Mid Cap, Information Technology.

Pressmeddelande (PDF)

--
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: HMS Networks AB via Globenewswire

GlobeNewswire

Denna information skickades av GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.