En störningsfri värld

NFO Drives

NFO Drives tillverkar och utvecklar störningsfria omriktare till elektriska motorer, fläktar, pumpar, maskiner mm. Genom att välja NFO Drives omkopplare blir elmiljön renare samtidigt som det ger betydande energivinst. Under 2010 slöts ett viktigt långsiktigt samarbetsavtal med DeLaval.Störningsfria omriktare

NFO Drives tillverkar störningsfria omriktare som gör det möjligt att varvtalsreglera motorer till maskiner, fläktar, pumpar m.m. och därmed spara upp till 70 procent energi. Hur mycket energi som kan sparas beror på hur den aktuella applikationen ser ut. NFO Sinus är baserad på patenterad teknik, som gör att den är störningsfri. Det ger en mängd unika fördelar jämfört med konventionella PWM-omriktare. Installationen blir betydligt enklare och motorljudet blir tystare. Inga jordströmmar uppstår, vilket gör att jordfelsbrytare för både person- och brandskydd kan användas. Inte heller lagerströmmar generas vilket gör att motorn får längre livslängd. NFO Drives har under årens lopp erhållit en mängd order från sjukhus, där den störningsfria tekniken blivit mycket uppskattad. Produktens unika egenskaper gör dessutom att NFO-omriktaren kan användas i applikationer där det är svårt hitta alternativ.

Mångmiljonprojekt till DeLaval

Försäljningen av NFO-omriktare förväntas öka dramatiskt de kommande åren. Det beror till stor del på den positiva respons som bolaget fått för sin störningsfria produkt från bolagets viktigaste kund DeLaval (säljer utrustning för mjölkproduktion). Produkterna ska först och främst användas för att styra bolagets mjölkningsmaskiner och mjölkningsrobotar. I det första projektet togs en omriktare på 2,2 kW fram för styrning av mindre vakuumpumpar. Under våren 2011 påbörjades produktionen med ett pilotprojekt och efter en internationell marknadslansering började leveranserna ta fart under hösten 2011. Det andra projektet omfattar en produktfamilj med omriktare på 3 kW, 4kW och 5,5 kW för styrning av större vakuumpumpar. För att få större flexibilitet och en snabb ökning av produktionskapaciteten har tillverkningen av DeLaval-omriktarna förlagts externt.

Nya spännande projekt

Förutom DeLaval-samarbetet är NFO Drives involverade i en rad projekt med stor potential. Under hösten 2011 erhölls en stor order från en arrangör av lasershower där NFO-omriktarna används utomhus för att styra vattenflödet. NFO Drives har fått flera beställningar från företag där den avgörande fördelen varit att då omriktarna är störningsfria kan de placeras i driftcentralen på långt avstånd från de fläktmotorer som ska styras.

Marknads- och sortimentssatsningar

Bolaget genomför för närvarande också en omfattande produktutveckling för att bredda sortimentet och få en mer kostnadseffektiv organisation.

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.