Ett spelbolag med inriktning mot Östeuropa

Nordic Leisure

Nordic Leisure (NLAB) är ett spelbolag med verksamhet inom två affärsområden, onlinespel och media- vilket i sin tur utgörs av affiliation med inriktning mot onlinespel. Koncernens bolag har spellicenser i Estland, Lettland och Malta. Verksamheten drivs under flera varumärken med Optibet som det primära. Under slutet av 2015 förvärvades, bl.a. spelkoncernen Tain vilken efter omstrukturering såldes i juli 2016. Bolagsgruppen har omkring 120 anställda och huvudkontoret förlagt i Riga samt kontor i Tallinn, Stockholm och på Malta. Den operativa spelverksamheten bedrivs i huvudsak på reglerade marknader.Nordic Leisure (NLAB) är ett spelbolag med verksamhet inom två affärsområden, onlinespel och media- vilket i sin tur utgörs av affiliation med inriktning mot onlinespel.

Affärsområdet Onlinespel, eller iGaming, konsolideras i den helägda dotterkoncernen Lifland Gaming Group vars dotterbolag har spellicenser i sex länder. Verksamheten drivs under varumärken som Optibet, BestCasino och BestPoker. Koncernen är marknadsledande i Baltikum och har kontor i Estland, Lettland, Spanien och på Malta.

Ungefär 75% av intäkterna kommer från reglerade marknader. Bolaget arbetar med de flesta av spelindustrins större leverantörer, och all verksamhet sker på egenutvecklad plattform.

I maj 2017 träffades avtal om förvärv av Litauiska BalticBet, med detta blir NLAB den enda speloperatören med licens i alla de tre Baltiska staterna.

Affärsområdet Media består av Comskill Media Group som har kontor i Tallinn och i Marbella, samt Stockholmsbaserade Score24.

I april 2017 ingick NLAB avtal avseende förvärv av ett större affilate bolag, Future Lead Generation Ltd, vilket ger en betydande ökning av affärsvolymen. NLAB räknar med att slutföra förvärvet i slutet av sommaren 2017.

Expansion och etablering på nya marknader

Nordic Leisure har som målsättning att växa såväl organiskt- som via förvärv, och avser utveckla sina verksamheter inom båda affärsområdena till fler marknader.

Bolagets marknadsfokus är främst inriktat mot Östeuropa och s.k emerging markets eller utvecklingsmarknader. Ett aktivt arbete sker konstant för att bredda produktutbudet för att anpassa det till de marknader där etableringar planeras.

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.