Swedol har tecknat kontrakt för öppning av två nya butiker

14:46 / 19 januari 2018 Swedol Pressmeddelande

Swedol har tecknat hyreskontrakt för två nya Swedolbutiker: en butik i Enköping och en i Sigtuna.

Båda butikerna kommer att vara i normalstorlek, cirka 1 400 kvadratmeter, enligt Swedols nya butikskoncept som etablerades 2015. De kommer också att inkludera Grolls, specialisten på yrkeskläder och skydd, som butik i butiken. Förutom koncernens fulla sortiment kommer butikerna erbjuda tjänster som klädtryck och serviceverkstad för hydraulik och kätting.

Butiken i Enköping är strategiskt belägen i Stenvreten utmed Stockholmsvägen. Butiken i Sigtuna kommer att ligga i Arlandastad i anslutning till Rv 263. Båda butikerna förväntas öppna i början av 2019.

"Vi har sett mycket goda resultat från de butiksöppningar vi gjort med det nya butikskonceptet de senaste åren. Med dessa nya butiker så kommer vi in på två orter med stark tillväxt där vi ser att det finns en stor potential för oss", säger Clein Johansson Ullenvik, VD och koncernchef i Swedol.

"Genom att öppna Swedol- och Grollsbutiker ihop så kombinerar vi Swedols breda erbjudande med Grolls specialistkunnande inom yrkeskläder och skydd. Detta vet vi uppskattas av våra kunder och det ger synergier i form av korsförsäljning som ett resultat av förvärvet av Grolls", fortsätter Clein Johansson Ullenvik.

Om Swedol

Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt. Genom våra olika koncept får professionella användare effektiv varuförsörjning till ett attraktivt pris. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Swedol har webbhandel och totalt 99 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Koncernen omsatte 2017 3,1 miljarder kronor. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

Visa som PDF

Visa original från Cision

Cision

Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se/

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.