Digitala lösningar för transportbranschen

Transiro

Transiro levererar molnbaserade lösningar till bolag verksamma inom transportbranschen. Syftet är att förbättra bolagens effektivitet samt förenkla för användare och kunder.Molnbaserade lösningar

Transiro har under de senaste fem åren utvecklat molnbaserade produkter och lösningar riktade mot transportbranschen och kan hantera bland annat ordermottagning, administration, fakturering, uppföljning, GPS positionering m.m. Transiro erbjuder en helhetslösning som hanterar allt från leverantörer och medarbetare till slutkunder och användare.

Bolaget har också utvecklat en förar-app som hjälper föraren att köra mer hållbart och ekonomiskt genom att minska förbrukningen. Den hjälper också till att effektivisera vilka fordon som skall köra vilka ordrar/beställningar samt skapar en digital körjournal vilket är en högt efterfrågad tjänst.

Transportbranschen

Transiros produkter riktar sig brett mot transportbranschen där kunderna kan vara exempelvis tåg-, buss-, eller taxibolag. Kunderna är ofta mindre eller mellanstora bolag och har inte resurser att utveckla egna system. Denna typ av verksamhet kan vara sårbar då oväntade tekniska problem, förarbrist och trafikstörningar är tillfällen då omdirigeringar behöver åtgärdas snabbt vilket Transiros produkter förenklar.

Transportbranschen som Transiro inriktat sig mot genomgår för närvarande stora förändringar när det kommer till digitalisering och de stora fordonstillverkarna som Scania, MAN m.fl. lägger stora resurser på uppkopplade lösningar. Även taxibolagen och dess kunder ställer ökade krav på bland annat positionering, effektivisering och uppföljning. Den här typen av trender gynnar Transiro då deras produkter är anpassade för att just effektivisera det dagliga arbetet samt hjälpa kunderna att följa med i den snabba teknikutvecklingen.

Sverige och internationellt

Efter fem års utveckling var Transiros lösningar redo för försäljning under andra halvan av 2016. En försäljningsorganisation är under uppbyggnad och man säljer i dagsläget enbart via direktförsäljning i Sverige.

Transiros lösningar lämpar sig även internationellt och under våren 2017 öppnades ett säljkontor i Indonesien. Enligt bolaget finns det ett stort behov för digitala lösningar för att effektivisera transportbranschen och man räknar med betydligt kortare säljcykler jämfört med den svenska marknaden. Den indonesiska marknaden består av ca 3,4 miljoner lastbilar och ca 100 000 bussar.

Tipsa en vän

Här kan du tipsa någon genom att skicka en länk till den här sidan:

Dela

Dela den här länken till ditt nätverk via sociala medier.