UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Låg aktivitet med blandade signaler ifrån småbolagens insiders

10:29 / 20 april 2015 Article

InsiderhandelVarannan vecka publicerar vi en genomgång av den senaste tidens insideraffärer. Att följa hur insynsregistrerade personer handlar i en viss aktie har historiskt sett visat sig vara ett viktigt analysverktyg. Det brukar sägas att det finns hundra anledningar till en insiderförsäljning medan det bara finns en anledning till insiderköp. Om detta är sant är dock upp till dig som investerare att bestämma. 

Vi hämtar på daglig basis (ca 15:00) in insidertransaktioner för samtliga bolag noterade på NASDAQ OMX, Aktietorget samt NGM. För övriga bolag länkar vi till bolagens egna insiderrapportering. I dessa genomgångar kommer vi att välja ut de transaktioner som vi anser är av störst intresse samt skriva en kortare kommentar kring dessa. Observera också att på grund av sen rapportering ifrån insiders så kan vår artikel släpa en vecka, insidertransaktioner som rapporteras sent kommer därför synas på nästa insiderartikel.

Vänligen notera att Finansinspektionens system för insynsdata ligger nere sedan 2015-03-18. Vi kan därför ej visa transaktioner för bolag på Large, Mid- & Small Cap på hemsidan. Du hittar datan på Finansinspektions hemsida här

Aqeris VD Manne K A Koerfer har sålt 28 000 aktier och äger efter försäljningen 40 000 st.

Insidern Anna Hultin har sålt 3 700 i Arcam och äger efter försäljningen 5 800 st.

Kestutis Sasnauskas ökar på sitt innehav i East Capital Explorer till 4 956 587 aktier genom att köpa 251 483 st.

Flera insiders har köpt i Ellen. Styrelseledamoten Ingrid Atteryd Heiman har köpt 6 775 st och äger lika många. VD Carina Persson har köpt 10 000 och äger lika många, och Annika Sahlin Pohl, försäljnings- & marknadsansvarig har köpt 5 000 st och äger lika många.

MedCaps styrelseledamot Anders Hansen har ökat till 503 991 aktier genom att köpa 1 000 st.

Robert Brännström, styrelsemedlem i Railcare, har sålt 158 aktier och äger efter det 24 442 st.

Insiderköpen fortsätter i RusForest, CFO Gustav Wetterling har ökat till 67 000 st genom att köpa 19 000 aktier. 

Steve Wallace, insider i SinterCast har ökat till 5 250 st genom att köpa 250 st.

Stendörrens styrelseledamot Knut Pousette har ökat till 537 949 aktier genom att köpa 23 334 st.

Finn Ketler, VD för Vigmed, har sålt aktier till sin far för att återbetala ett lån. Pressmeddelandet kan man läsa här. Efter försäljningen av 670 000 aktier äger han 1 272 175 st.