UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Låg aktivitet och blandade signaler ifrån småbolagens insider

11:19 / 7 april 2015 Article

InsiderhandelVarannan vecka publicerar vi en genomgång av den senaste tidens insideraffärer. Att följa hur insynsregistrerade personer handlar i en viss aktie har historiskt sett visat sig vara ett viktigt analysverktyg. Det brukar sägas att det finns hundra anledningar till en insiderförsäljning medan det bara finns en anledning till insiderköp. Om detta är sant är dock upp till dig som investerare att bestämma. 

Vi hämtar på daglig basis (ca 15:00) in insidertransaktioner för samtliga bolag noterade på NASDAQ OMX, Aktietorget samt NGM. För övriga bolag länkar vi till bolagens egna insiderrapportering. I dessa genomgångar kommer vi att välja ut de transaktioner som vi anser är av störst intresse samt skriva en kortare kommentar kring dessa. Observera också att på grund av sen rapportering ifrån insiders så kan vår artikel släpa en vecka, insidertransaktioner som rapporteras sent kommer därför synas på nästa insiderartikel.

Hos Africa Oil har flera insiders sålt aktier efter optionsinlösen. VD Keith Hill har totalt sålt närmare 554 000 aktier efter att omvandlat 667 000 optioner. Finanschefen Ian Gibbs har sålt 600 000 aktier efter att ha omvandlat lika många optioner. Slutligen har affärsutvecklingschefen James Phillips sålt 550 000 aktier efter en omvandling av lika många optioner.

2E Groups VD Hélène Gustavii har köpt 10 100 aktier och äger efter det 12 100 st. Samtidigt har insidern Fredrik Toreskog som är VD för Showtic sålt sina 464 aktier.

Opus Groups insider Jan Åke Jonsson, har ökat sitt innehav till 47 007 aktier genom att köpa 4 700 st.

MedCaps insider Clas Lindbergson har ökat till 103 813 aktier genom att köpa 37 426 st.

Insiderförsäljningarna i Railcare fortsätter. Insynspersonen Håkan Petterson minskar till 40 000 aktier genom att i omgångar sälja totalt 7 127 st. Samtidigt så säljer styrelseledamoten Tomas Säterberg sina sista aktier, 2 141 st.

Köpen i RusForest fortsätter. Insidern Anton Bogdanov har köpt 38 000 aktier och äger efter det 338 000 st. Även styrelsemedlemmen Per Brilioth har öka till 272 855 st genom att köpa 50 000 st.

Daphner Uhmeier, CFO hos SinterCast, har ökat sitt innehav till 4 250 aktier genom att köpa 250 st.

Sportamores styrelseledamot Mariette Kristenson har sålt hela sitt innehav på 3 000 aktier.

Vitecs insider Kjell Hedström har sålt 575 aktier och äger efter transaktionen 30 000 st.

Richard Nilsson, insider i Vitrolife, har sålt 1 000 aktier, och äger efter försäljningen inte längre aktier i bolaget.