Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

24Storage

24Storage

24Storage ökar sitt fokus på hållbarhet och PropTech genom solceller

10:00 / 5 July 2021 24Storage Press release

24Storage nya förrådsanläggning i Högsbo är inte bara fullmatad med IoT-teknik för fjärrdrift och energioptimering, nu blir den även försedd med en solcellsanläggning för ytterligare autonom drift och hållbarhetsfokus. Projektet genomförs tillsammans med den svenska solenergikoncernen Soltech Energy.

24Storage är ett av Sveriges ledande PropTech-bolag, som bygger och driver uppkopplade förrådsanläggningar. Bolaget grundades med visionen att digitalisera förrådsbranschen. Något som banats väg för och som 24Storage leder genom utvecklandet av ett eget affärs- och driftsystem för fastigheter, som sedan lagt grunden till e-handelsförsäljning och fjärrdrift. Nu tar bolaget sitt nästa steg i anläggningarnas autonoma drift och digitalisering genom att implementera solceller på inledningsvis den nya anläggningen i Högsbo i Göteborg. Anläggningen kommer att förses med en nära 300 m2 stor solcellsanläggning på fastighetens tak.

– Vi är stolta över att vi nu landat vårt första solcellsprojekt. Gröna energilösningar går helt i linje med vår ambition att utveckla smarta och hållbara fastigheter som främjar både människors vardag och miljön. Solcellsanläggningen blir en milstolpe i vårt arbete med att skapa fastigheter som passar väl in i framtidens stad och vi ser fram emot göra detta tillsammans med Soltech. Det här är bara början på våra satsningar på solenergi, säger Fredrik Sandelin, VD på 24Storage.

Projektet genomförs med den svenska solenergikoncernen Soltech Energys dotterbolag, Soltech Sales & Support som levererar solcellsanläggningen och installation. Soltech är en helhetsleverantör som både utvecklar, säljer, installerar och optimerar solenergilösningar för både företag och privatpersoner. Soltech-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market.

– Det här uppdraget är mycket hedersamt för oss på Soltech och vi är glada över att få hjälpa 24Storage med deras första solcellsanläggning. Det är en aktör med utomordentliga hållbarhetsambitioner och solcellsanläggningen kommer att bidra med mängder av grön energi till deras förrådsanläggning i Högsbo. Något som kommer att gynna både deras kunder och miljön, säger Saif Saif, Account Manager på Soltech Sales & Support.
 
För mer information, kontakta:
Gabriel Bergqvist, Head of Brand & Business Development, 24Storage
Mail: gabriel.bergqvist@24storage.com
Tel: 073 681 27 60

Samuel Lakén, PR-ansvarig, Soltech Energy
Mail: samuel.laken@soltechenergy.com
Tel: 073- 705 69 61

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/