Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Allgon

Allgon

Smarteq ny utvecklingspartner till TYRI

08:40 / 23 April 2018 Allgon Press release

Idag släpper TYRI en helt ny generation av intelligenta arbetsljus baserat på trådlös kommunikation. Produkten är framtagen i ett nära samarbete mellan TYRI, Smarteq och WSI. Det nya systemet, INTELLi light, innebär att systemets lampor kommunicerar trådlöst via ny blåtandsteknik och kan styras automatiskt av ljussensorer och manuellt via fjärrkontroll.  

Bland de nya funktionerna finns bland annat möjlighet till att automatiskt dimra ljusen, vilket undviker att maskinoperatören i kabinen bländas. För markpersonalen kan säkerheten ökas genom möjligheten att påverka arbetsbelysningen utanför maskinen. Antistöldfunktionen säkerställer att ljussystemet enbart kan användas ihop med enheter med samma unika id.  

 - Det här samarbetet är ytterligare ett bevis på att vi är en utvecklingspartner och leverantör till företag som ställer höga krav. Vi har lång erfarenhet av fordonsindustrin och möjlighet att kombinera antennkonstruktion, elektronikdesign och produktion, vilket är en klar fördel för de kunder vi samarbetar med, säger Yasemin Heper Mårtensson, vd för Smarteq.

 - INTELLi light-systemet ligger i framkant vad gäller belysningsteknik för fordon. Antennmodulen är en kritisk del av produkten och genom samarbetet med Smarteq och WSI har vi lyckats utveckla ett system som klarar mycket högt ställda krav på robusthet och tillförlitlighet, samtidigt som det kan anpassas och förändras för framtida krav och användarfunktioner, säger Christian Wadell, Global R&D på TYRI.

För mer information och kontakt
Yasemin Heper Mårtensson, vd Smarteq Wireless AB
yasemin@smarteq.se
073-397 70 00

Johan Hårdén, vd Allgon
Johan.harden@allgon.se
073-385 92 19

Om Smarteq Wireless AB

I över 40 år har Smarteq Wireless varit en svensk specialistleverantör av högpresterande, robusta och pålitliga antennlösningar. Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder inom segmenten Energi, Fordon och Industri. Bolaget är en del av Allgon-koncernen. Besök gärna vår hemsida för mer information.
www.smarteq.com 

Om Allgon 

Allgon är en företagsgrupp med en stark entreprenörskultur. Vårt fokus är att ge värde till våra aktieägare genom att utveckla och förvärva spetsföretag med en global kundbas inom digitalisering och IoT. Allgon (ALLG B) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med FNCA Sweden som cerfified adviser. Våra specialistföretag levererar en bred uppsättning tjänster för avancerad industriell IoT-utrustning, digitala kommunikationssystem, molnbaserad infrastruktur och trådlösa lösningar för krävande miljöer. Vår globala kundbas finns inom automotive, mobil- och telekom, transport, bygg och broadcasting-sektorerna.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/