Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Biovica

Biovica

Biovica presenterar på Annual Biomarkers Congress i Manchester, 2018

09:00 / 8 November 2017 Biovica Press release

Uppsala, den 8 november 2017. Mattias Bergqvist, VP Clinical Development på Biovica, är inbjuden att föreläsa vid den 13:e Annual Biomarkers Congress den 15-16 februari 2018 i Manchester, Storbritannien. Inför kongressen kommer Mattias även föreläsa vid ett webbinar den 28 november 2017.

På konferensen kommer Mattias i sin presentation att föreläsa om hur nya metoder att mäta cellproliferation kan lösa gamla utmaningar inom läkemedelsutveckling. Genom att snabbare utvärdera potentiella läkemedels effekt med nya metoder som DiviTum®kan tid och kostnader sparas samt ny värdefull information erhållas under prekliniska och kliniska studier. Målet är att förbättra möjligheterna att ta nya läkemedel till marknaden snabbare och mer kostnadseffektivt.

Konferensen omfattar presentationer, seminarier, fallstudier, framtida teknologier och paneldiskussioner med fokus på möjligheter och utmaningar inom biomarkörsområdet.

Länk för ytterligare information om konferensen 2018: https://www.biomarkers-congress.com/

Det är möjligt att anmäla sig till det kostnadsfria webbinariet den 28e november 2017 genom att gå in på länken: https://register.gotowebinar.com/register/7806523046761958915

Biovica International är ett bioteknikbolag som fokuserar på att tillhandahålla en ny generation biomarkörer för att mäta celltillväxthastighet och utvärdera nya cancerläkemedel. Mattias Bergqvist har globalt ansvar för Biovicas klinisk strategi och ansvarar för bolagets kliniska studier som drivs i samarbete med partners i USA och EU. Under sina mer än 20 år av erfarenhet inom läkemedels- och bioteknikindustrin har han varit områdeschef, onkologi vid AstraZeneca Norden och även arbetat i den globala onkologiorganisationen på AstraZeneca UK. Hans kompetensområden omfattar bland annat kliniska studier och marknadsstrategi vid utveckling av läkemedel och biomarkörer.

Om Biovica

Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Biovicas DiviTum® teknologi mäter celltillväxthastighet och har i kliniska studier framgångsrikt visat på att tidigt kunna ge svar på om behandlingen är effektiv. Biovicas vision är att möjliggöra bästa möjliga behandling för cancerpatienter från första behandlingsdagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut samt med läkemedelsföretag som utvecklar nästa generations cancerterapier. Biovica är ISO 13485 certifierat. DiviTum® är CE-märkt och registrerat hos Svenska Läkemedelsverket. Utsedd Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Läs mer: www.biovica.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/