Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Biovica

Biovica

Adam Germunder ny operationschef för Biovica

08:30 / 5 December 2017 Biovica Press release

Uppsala, 5 december 2017. Biovica har utsett en ny Operations Manager för att säkra produktionen inför kommersialisering av DiviTum. Adam Germunder har utsetts som Operations Manager med ansvar för bl.a. att bygga upp en skalbar produktion som möter regulatoriska krav.

Adam har erfarenhet av arbete inom produktionsledning och processutveckling. Han har bland annat arbetat med att utveckla och implementera nya produktionsmetoder i ISO13485-certifierat medicintekniskt bolag. Bland tidigare erfarenheter kan Fiomi Diagnostics nämnas där Adam verkat som produktionsledare med ansvar för den löpande produktionen samt Fresenius Kabi. Hans erfarenhet omfattar både att bygga skalbara produktionsmiljöer för diagnostiska produkter och att säkerställa efterlevnad av högt ställda regulatoriska krav från bl.a. FDA.

"Vi är mycket glada över att välkomna Adam till vår ledningsgrupp och säkrar viktig kompetens inom produktion, uppskalning av produktion samt att säkerställa att produktionsprocesserna lever upp till högt ställda regulatoriska krav bl.a. från FDA. Denna erfarenhet är mycket viktig för Biovica inför den kommande kommersialisering av DiviTum. DiviTum fyller ett tydligt diagnostiskt behov genom att utvärdera effekt av behandling vilket förväntas ge stora värden för patienter och samhället. " - Anders Rylander, VD Biovica

Om Biovica

Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Biovicas DiviTum® teknologi mäter celltillväxthastighet och har i kliniska studier framgångsrikt visat på att tidigt kunna ge svar på om behandlingen är effektiv. Biovicas vision är att möjliggöra bästa möjliga behandling för cancerpatienter från första behandlingsdagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut samt med läkemedelsföretag som utvecklar nästa generations cancerterapier. Biovica är ISO 13485 certifierat. DiviTum® är CE-märkt och registrerat hos Svenska Läkemedelsverket. Utsedd Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Läs mer: www.biovica.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/