Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Biovica

Biovica

Biovica förstärker bolaget med Market Access och QA chef

08:00 / 6 September 2018 Biovica Press release

Biovica har rekryterat Wing Cheng som Market Access & QA Director. Han tillträder tjänsten den 8 oktober 2018. Wing har omfattande erfarenhet av det regulatoriska och reimbursement området från olika bolag, nationella och internationella myndigheter.

Han har en doktorsexamen i klinisk immunologi från Uppsala universitet. Närmast kommer Wing från en tjänst som Manager Clinical Utility på Thermo Fisher. Wing har även nationell och europeisk myndighetsbakgrund inom regulatory och reimbursement frågor på TLV, Läkemedelsverket, EMA och Europeiska Kommissionen.

Wing kommer att leda arbetet inom market access och kvalitetssäkring för Biovicas produkt DiviTum®. Han kommer att vara en del av ledningsgruppen på Biovica.

"Jag är imponerad av Biovicas ambitioner och hur långt bolaget har kommit hittills. DiviTum kommer att göra stor skillnad för världens cancerpatienter och är väl positionerat för de allt mer skräddaskydda läkemedelsbehandlingarna inom området. Jag ser verkligen fram emot att bidra till den fortsatta kommersialiseringen av DiviTum® och realisera den stora potential som bolagets produkter har" säger Wing Cheng.

"Jag är mycket glad för att Wing Cheng förstärker ett redan starkt team. Wings erfarenhet och kompetens inom market access-området kommer att tillföra stort värde för Biovica", säger Anders Rylander, VD på Biovica International AB.

Om Biovica

Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Biovicas DiviTum® teknologi mäter celltillväxthastighet och har i kliniska studier framgångsrikt visat på att tidigt kunna ge svar på om behandlingen är effektiv. Biovicas vision är att möjliggöra bästa möjliga behandling för cancerpatienter från första behandlingsdagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut samt med läkemedelsföretag som utvecklar nästa generations cancerterapier. Biovica är ISO 13485 certifierat. DiviTum® är CE-märkt och registrerat hos Svenska Läkemedelsverket. Utsedd Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Läs mer: www.biovica.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/