Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Biovica

Biovica

Biovica genomför ett projekt på Testa Center för att skala upp produktionsprocesserna för att möta förväntad efterfrågan

09:17 / 31 January 2019 Biovica Press release

Uppsala, torsdag den 31 januari 2019. Bioteknikföretaget Biovica som utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar, tar nästa steg i sin expansionsplan. Biovica kommer att skala upp produktionsprocesserna i det nybyggda Testa Center i Uppsala för att möta den framtida efterfrågan från kunder.

För att möta framtida efterfrågan kommer Biovica att skala upp en del av produktionen och processerna i det nybyggda Testa Center i Uppsala. Den nya test och demonstrationsanläggningen som, delvis finansieras av GE Healthcare och den svenska regeringen, erbjuder högkvalitativ bioprocesskompetens och kommer att fungera som en knutpunkt för innovation inom biomaterial.

Biovicas projekt som genomförs på Testa Center får bidrag av SweLife (Vinnova).

"Vi är glada att vara ett av de utvalda innovativa företagen för att utveckla vår produktionsprocess här på Testa Center. Detta projekt möjliggör att vi kan minska riskerna och minska tiden till marknadsintroduktion. En stabil tillverkningsprocess är grundläggande för att kunna leverera produkter av hög kvalitet", säger Adam Germunder Operations Director på Biovica.

"Samarbetet kommer att vara väldigt värdefullt för oss i denna expansionsfas för att effektivt skala upp vår produktionsprocess för att möta den förväntade efterfrågan. Tillgång till kunskap och utrustning på Testa Center är en stor fördel och vi är glada att det finns sådana möjligheter i Sverige. Att skala upp produktionen samtidigt som vi lever upp till regulatoriska krav är avgörande för oss för att förverkliga vår vision: Bästa möjliga behandling från dag ett!", säger Anders Rylander, VD Biovica.

Om Biovica

Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Biovicas DiviTum® teknologi mäter celltillväxthastighet och har i kliniska studier framgångsrikt visat på att tidigt kunna ge svar på om behandlingen är effektiv. Biovicas vision är att möjliggöra bästa möjliga behandling för cancerpatienter från första behandlingsdagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut samt med läkemedelsföretag som utvecklar nästa generations cancerterapier. Biovica är ISO 13485 certifierat. DiviTum® är CE-märkt och registrerat hos Svenska Läkemedelsverket. Utsedd Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se,+46 8 528 00 399.

Läs mer: www.biovica.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/