Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Goodbye Kansas Group

Goodbye Kansas Group

Goodbye Kansas Studios öppnar studio i Vancouver

14:30 / 14 October 2021 Goodbye Kansas Group Press release

Goodbye Kansas Studios har beslutat att öppna en pop-up-studio i Vancouver, Kanada, en av världens viktigaste hubbar för produktion av VFX för film och TV. Studion kommer att öppna i oktober 2021 och är ett viktigt led i att attrahera talanger och komma närmare kunderna. Studion kommer i sin helhet att vara finansierad via VFX-projekt och kommer initialt endast att använda frilansare och konsulter vilket innebär att satsningen kommer att ha en positiv inverkan på bolagets rörelsekapital från start.

I takt med att VFX-marknaden sett en ökad efterfrågan efter pandemin har Goodbye Kansas Studios utvärderat hur bolaget ska utöka sin kapacitet på bästa sätt. Vancouver har sen många år etablerat sig som en världens viktigaste hubbar för VFX-studios, bland annat pga de skattelättnader som företag åtnjuter där och närheten till kunderna. Satsningen är ett kostnadseffektivt sätt att komma närmare potentiella kunder och partners och gör att Goodbye Kansas kan bygga vidare på bolagets momentum.

”Pandemin har lärt oss hur vi arbetar effektivt på distans och utnyttjar cloud infrastruktur. Den nya studion kommer utnyttja alla dessa fördelar. Därmed behövs inte investeringar i varken lokaler eller traditionell hårdvara, investeringar som tidigare var oundvikliga i samband med nyetableringar av studios,” säger Markus Manninen, Managing Director för Goodbye Kansas Studios.

Den nya studion kommer att ledas av Peter Muyzers som har lång erfarenhet från VFX-industrin och har arbetat med Goodbye Kansas Studios sedan 2018 med främst kunder i Nordamerika.

”Goodbye Kansas Studios i Vancouver kommer att bidra med välbehövlig ny kapacitet när vi nu möter en ökad efterfrågan på VFX-produktioner. Studion kommer att växa organiskt i takt med de produktionsuppdrag den får och utgör en ytterst begränsad investering för att skapa ökad internationell närvaro och fördjupa samarbeten med både existerande och nya kunder. Således kommer satsningen att ha en positiv inverkan på bolagets rörelsekapital från start,” säger Peter Levin, koncernchef och VD på Goodbye Kansas Group.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Levin, Koncernchef och VD, Goodbye Kansas Group
e-mail: peter.levin@goodbyekansas.com Tel: +46 (0) 73 041 63 93

Markus Manninen, Managing Director, Goodbye Kansas Studios
e-mail: markus.manninen@goodbyekansas.com Tel: +46 (0)8 556 990 00

Goodbye Kansas Group
Goodbye Kansas Group AB (publ) är en ledande leverantör av teknologidrivet visuellt innehåll. Företaget skapar prisbelönta visuella upplevelser för alla media och erbjuder produkter som kombinerar avancerad teknologi med artisteri i världsklass. För att tillvarata tillväxtmöjligheter har koncernen strukturerat verksamheten i tre affärsområden: Visual Content & Brand, IP & Products och Games & Apps. Visual Content & Brand erbjuder visuellt innehåll för film, TV och dataspel. IP & Products utvecklar IP för film och TV, erbjuder virtuell träning genom VR och en SaaS-lösning för visualisering av e-handelsprodukter genom AR. Games & Apps utvecklar kartbaserade mobilspel och erbjuder en app för 3D-animering. Goodbye Kansas Group är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har verksamhet i Stockholm (HQ), London, Helsingfors, Vilnius, Belgrad, Los Angeles, Peking och Manilla.

Bolaget har G&W Fondkommission som Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm, Stockholm, email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50.

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/