Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

GARO

GARO

GARO levererar laddstolpar till Falu kommun

13:00 / 5 June 2018 GARO Press release

Falu kommun har i ett anbudsförfarande avseende upphandling av laddstolpar valt att ingå avtal med Rexel Sverige AB avseende leverans av GAROs laddstolpar, typ LS4. Avtalet innebär att Falu kommun kommer att investera i 121 stycken laddstolpar, medförande 242 laddpunkter, från GARO till ett totalt värde om cirka 3,5 miljoner kronor.

Laddarna, som är av typ LS4, kan kommunicera via molntjänster med möjlighet till betallösningar och driftövervakning. Laddstolparna kommer att levereras i augusti-september 2018 och installeras för laddning av kommunens elfordon vid kommunala fastigheter som äldreboende, skolor, fritidshem, hemtjänstens kontor etc.

GARO har en stark ställning inom området fordonsladdning och har ett komplett sortiment inom snabbladdning, semi-snabbladdning och hemmaladdning. Utbyggnaden av laddinfrastruktur fortsätter i Sverige i oförminskad takt och följer kommersialiseringen av laddbara fordon och de beslut som påskyndar dess tillväxt mot en fossilfri fordonsflotta.

Carl-Johan Dalin, VD på GARO kommenterar: "Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet av Rexel Sverige och Falu Kommun att leverera dessa laddare. Vi är övertygade om att Falu kommuns satsning på att byta ut sin bilflotta till miljövänliga elbilar kommer att uppskattas av både anställda och övriga kommuninvånare."

 

För mer information, vänligen kontakta:

Carl-Johan Dalin, VD- och koncernchef: 070 361 00 95
Malin Rylander Thordén, IR-chef: 076 894 95 96
   

GARO är ett företag, som under eget varumärke, utvecklar och tillverkar innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen och koncernen är organiserad i två affärsområden GARO Sverige, och GARO Övriga marknader. GARO har ett brett sortiment och är marknadsledande inom ett flertal produktområden. Koncernen omsatte 2017 MSEK 796 och har cirka 376 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö.

Affärsidén är att "med fokus på innovation, hållbarhet och design utvecklar GARO lönsamma helhetslösningar för elbranschen".

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/