Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Avensia

Avensia

Avensia bygger ny B2B-lösning till Ahlsell

10:33 / 21 August 2014 Avensia Press release

Avensia, Nordens främsta e-handelsleverantör, skapar modern e-handel för Ahlsell. Det är en ny revolutionerande omnichannel-lösning som bygger på plattformen EPiServer Commerce, samt sök- och relevansmotorn eSales. Projektet beräknas bli en av de största e-handelslösningarna inom företagsförsäljning i Sverige.

Ahlsell bedriver försäljning av VVS, el, verktyg & maskiner, kyl och GDS (gör det själv), för professionella användare. Företaget har funnits sedan 1909 och är ledande på den svenska marknaden. Deras senaste utmaning är att skapa en fullständig omnichannel-lösning där Ahlsells kunder ska få en behaglig och inspirerande köpupplevelse.

"Vår e-handel ska ge en kundupplevelse motsvarande den som ledande B2C-sajter erbjuder. Det är viktigt för oss att kunna marknadsföra våra varor med berikad information, där varje produkt berättar sin egen historia med hjälp av text, bilder och filmer. Vi vill helt enkelt göra det lättare att vara proffs", säger Mårten Forsell, Head of E-Business på Ahlsell.

Efter att ha utvärderat ett flertal alternativ valdes EPiServer Commerce som plattform för den nya omnichannel-lösningen. Stor vikt kommer att läggas på att plattformen ska vara personaliserad och kategoriserad med hjälp av sök, navigering och filtrering bland företagets dryga 100.000 artiklar.

"Efter att vi tittat på de plattformar marknaden erbjuder föll valet på EPiServer Commerce som innehåller stöd för de komplexa krav vi har i vår verksamhet. Andra viktiga parametrar var att gränssnittet för administration kändes som det mest användarvänliga och moderna, samt att tillgången till expertkonsulter på plattformen gjorde valet tydligt för oss", berättar Mårten.

Avensia fick uppdraget att implementera plattformen, som de kompletterar med sök- och relevansmotorn eSales från Apptus. Motiveringen var att Avensia har lång erfarenhet och många starka referenser från tidigare EPiServer Commerce-projekt. De har också nyligen lanserat ett flertal andra lyckade B2B-lösningar såsom procurator.se, ocay.se, och bona.com

"Avensia har visat upp stor kunnighet inom e-handel och förståelse för våra specifika behov. Vi har sett flera av deras tidigare lösningar och tror på deras kapacitet att möta våra målsättningar. Det är kul att vi får möjligheten att arbeta med kompetenta människor och vi upplever ett mycket givande kunskapsutbyte med Avensia" berättar Mårten.

För Avensia är det nya projektet en sporrande uppgift. Ahsell är ett företag som inte bara vill ha en bra e-handel, utan vill vara bäst i branschen. Målet är att lösningen ska bli en av de främsta i Sverige. För att optimera arbetet implementeras plattformen tillsammans med Best Practice-lösningen Avensia EPICS.

"Ahlsell är ett spännande projekt och en perfekt utmaning för oss då de har höga målsättningar och krav på sin e-handel. De har sett potentialen i att skapa en komplett omnichannel-lösning vilket kommer att ge dem en stor fördel mot sina konkurrenter" menar Jörgen Bertilsson, Vice VD på Avensia.

* * *

För mer information, kontakta:

Jörgen Bertilsson, vVD Avensia, +46 709-681000 eller epost jorgen.bertilsson@avensia.se

Per Wargéus, VD InXl innovation AB, +46 707-318908 eller epost per.wargeus@inxl.se

InXL innovation AB är moderbolag i en IT-koncern bestående av fyra dotterbolag. Avensia AB är experter på att konvertera besökare till köpare med hjälp av en design som leder användarna från start till mål i kundanpassade e-handelslösningar. Grade AB erbjuder kompletta e-Learninglösningar i form av utbildningsplattform, författarverktyg, enkätverktyg och en mängd konsulttjänster, som t ex utveckling av skräddarsydda e-Learningkurser. Mashie AB erbjuder ett tidsbesparande verksamhetssystem för all kostplanering inom restaurang och storhushåll. Force12 är det senaste bildade bolaget och erbjuder expertkonsulter inom systemutveckling. Inom koncernen arbetar ca 80 personer i Lund, Helsingborg, Stockholm och Köpenhamn. InXL innovation AB är listat på First North Premier under namnet INXL. Läs mer på www.inxl.se. Remium Nordic AB är bolagets likviditetsgarant och Certified Advisor och nås på tel: +46 8 454 32 00 eller www.remium.se

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/