Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Social media

facebook   Meet us at Facebook

facebook   Follow us on Twitter

   Follow us on LinkedIn

Avensia

Avensia AB: Kjell & Company växlar upp och gör digital resa tillsammans med Avensia - bygger ny e-handel

07:30 / 20 March 2019 Avensia Press release

Elektronikkedjan Kjell & Company har gett Avensia förnyat förtroende att utveckla företagets e-handel och webb. Genom att växla upp till modern e-handelsteknik, Episervers plattform och Avensias ramverk SCOPE, ser Kjell & Company möjligheterna att erbjuda sina kunder en bättre köpupplevelse och att kunna möta dem på ett mer omnikanalt, effektivt och lönsamt sätt.

Kjell & Company har över 100 butiker på 52 orter i Sverige samt 15 butiker i Norge och totalt närmare 1000 anställda. Huvudkontoret och logistikanläggningen ligger i Malmö. Företaget strävar efter en e-handelsupplevelse som speglar kundmötet i den fysiska butiken, där rådgivning och kunskapsspridning står i centrum.

Kjell & Company har sedan 2011 kontinuerligt utvecklat sin sajt med e-handelsspecialisten Avensia som partner. Kjell & Companys nya e-handel kommer att möjliggöra en mer sömlös koppling mellan webb och fysisk butik samtidigt som de kan öka takten i de digitala tjänsterna med en skalbar plattform.

- Med Avensia som e-handelspartner och Episerver som motor för vår webb och e-handel får vi en stark plattform för att möta fortsatt tillväxt och nå våra långsiktiga affärsmål. Vi ser inte minst att vårt arbete med att lyfta kundupplevelsen gynnas av den nära kopplingen mellan Avensias ramverk SCOPE, Episerver CMS & Commerce, inRiver PIM och Apptus eSales, som idag är en vinnande kombination hos de flesta ledande retailers i Sverige, säger Martin Knutson, CTO på Kjell & Company.

Bland Avensias kunder som använder kombinationen Episerver och Avensias ramverk SCOPE för sin e-handel finns NA-KD, Kicks, LYKO, Polarn O. Pyret och Stenströms. SCOPE ger e-handlare beprövade e-handelskomponenter, hastighet och stabilitet, inte minst när man handlar via mobilen.

- Att få förnyat förtroende från ett så tekniskt och affärsmässigt kompetent företag som Kjell & Company är en riktig fjäder i hatten för oss på Avensia. Det är också ytterligare ett bevis på att det mycket långsiktiga och fokuserade arbete med e-handel, Avensia SCOPE och våra plattformpartners återigen bär frukt. Tillsammans har vi skapat ett framgångsrecept som nästan har blivit det givna alternativet på den nordiska e-handelsmarknaden för retailers, säger Niklas Johnsson, VD på Avensia.

Avensia är ett ledande företag inom digital handel, som hjälper B2C och B2B-kunder att förverkliga sina ambitioner. Vårt uppdrag är att ge maximalt värde till våra kunder; att leverera innovativa och banbrytande digitala lösningar och genom att vara en långsiktig partner. Med en kombination av strategisk rådgivning och prisbelönta e-handelslösningar ger vi våra kunder förutsättningarna att bli bäst. På den globala marknaden är bolaget aktivt genom produkterbjudandet Avensia

Storefront. Företaget har sitt huvudkontor i Lund och finns även i Stockholm, Helsingborg, Köpenhamn, Oslo, Chicago och Cebu. Avensia AB är noterat på First North Premier under namnet AVEN.  Läs mer på www.avensia.com. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och nås på tel: +46 8 503 01 550, e-post: ca@mangold.seeller via www.mangold.se .

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/