Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Briox

Briox

Fortnox startar verksamheten i Storbritannien

08:55 / 14 February 2012 Briox Press release

Genom det helägda dotterbolaget Fortnox Software Ltd startar Fortnox International AB den 14 februari verksamheten i Storbritannien.

Fortnox Software Ltd har sitt säte i London. CEO är Axel Nilsson som har arbetat med IT i Storbritannien under de senaste åtta åren.

Jan Älmeby, Fortnox Internationals VD, säger "När vi nu går in i Storbritannien innebär det att vi har som ambition att ta en stor del av den marknad som finns där. Vår uppskattning är att den är värd motsvarande 3 miljarder SEK år 2014 i det segment som vi kommer att bearbeta, nämligen mindre företag. Det inger respekt och vi har därför varit extremt noggranna med att våra produkter håller en hög kvalitet och är ett bättre erbjudande för kunderna än konkurrenternas produkter. Vi brukar säga att vi har tre argument utöver kvaliteten som är nyckeln till att lyckas, nämligen priset, produktbredden med produkter som arbetar tillsammans och språkstödet som gör att varje användare kan välja mellan 12 språk."

Fortnox Internationals verksamhet bygger på svenska Fortnox framgångar med webbaserade program för små och medelstora företag. I slutet av 2010 bildades Fortnox International i syfte att axla utlandssatsningen för Fortnox webbaserade program.

Axel Nilsson, CEO, Fortnox Software Ltd, säger "Jag har under de senaste månaderna haft förmånen att spendera tid med samtliga nyckelpersoner i den svenska organisationen. Värdefull kunskap har nu överförts till vår organisation i Storbritannien och vi är redo att arbeta effektivt från dag ett. Det är också spännande att det svenska Fortnox i Sverige kom på nionde plats i Deloittes lista över snabbväxande företag i Sverige och som nummer ett bland snabbväxande mjukvaruföretag. Det visar att konceptet och genomförandet har varit rätt. Det känns som privilegium att få arbeta med Fortnox!"

 

För mer information, vänligen kontakta:

Jan Älmeby, VD på Fortnox International AB (publ)

Tel: 0708-37 32 55

jan.almeby@fortnoxinternational.se

Axel Nilsson, CEO, Fortnox Software Ltd

Tel +44 203 176 2490

axel.nilsson@fortnox.co.uk