Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Briox

Briox

FINT AB: FINT integrerar Fortnox ekonomisystem i OX App Suite

12:00 / 16 May 2014 Briox Press release

Som kommunicerats tidigare har Fortnox GmbH sedan hösten/vintern 2013 haft ett samarbete med en ISP-partner i Tyskland för att snabbare och säkrare kunna bearbeta den tyska marknaden. Samarbetet regleras idag av ett omfattande MoU och förhandlingar pågår med att ta fram ett slutgiltigt avtal.

Fortnox GmbH i Tyskland kommer de närmaste månaderna vara klara med utvecklandet av en lösning för integrerad användning av Fortnox kompletta ekonomisystem med kommunikationsprogramvaran OX App Suite från Open-Xchange. Planerad lanseringsstart är tidig höst 2014.

Kombinationen av OX App Suite och Fortnox ekonomisystem erbjuder egenföretagare, föreningar och småföretag en integrerad programvara för kommunikation, dokumenthantering och alla affärsrelaterade processer.

Användaren organiserar e-mail, kontakter, möten och dokument i OX App Suite som också enkelt kan kompletteras med de Fortnox-moduler som kunden behöver, t ex Bokföring, Order, Fakturering, Tidsrapportering och CRM. Dessa kan i sin tur användas som appar i användargränssnittet i OX App Suite.

Både OX App Suite och Fortnox ekonomisystem startas direkt i webbläsaren och finns därför lätt tillgängliga på varje dator, läsplatta eller smartphone. Någon installation behövs inte. Användarnas data sparas centralt på servern och är därmed skyddade mot förlust.

 

Om Open-Xchange

Sedan årtionden levererar Open-Xchange innovativa och kostnadseffektiva samarbetsprogramvaror grundat på Open-Source. Företaget är pionjär inom området

Software-as-a-Service (SaaS) och säljer sin programvara via Cloud-Service-leverantörer, webbhotell, systemintegratörer och telekommunikationsföretag över hela världen.  Programvaran från Open-Xchange har över 100 miljoner användare. Open-Xchange utvecklas i Olpe, Hamburg och Nürnberg och är verksamt i USA i San Jose, Kalifornien.

För mer information, besök http://www.open-xchange.de

 

Om Fortnox ekonomisystem

Den framgångsrika molnbaserade Fortnox-programvaran inriktad mot företag har sitt ursprung i Sverige. Med ca 75 000 kunder och över 135 000 användarlicenser är Fortnox ekonomisystem en av Europas ledande leverantörer av internetbaserade programvaror för mindre företag, föreningar och redovisningsbyråer. Fortnox ekonomisystem finns just nu tillgängligt i fyra länder: Sverige, Tyskland, Storbritannien och Finland.

Fortnox ekonomisystem har ett gott rykte hos företag och även hos bokföringsbyråer, revisorer och skatterådgivare. Fortnox GmbH har ramavtal med de två största bokföringsförbunden i Tyskland, b.b.h (www.bbh.de) och B.V.B.C. (www.bvbc.de).

”Det är mycket glädjande att vi i dag kan kommunicera till marknaden om samarbetet med Open Xchange. Det här är en stor möjlighet för Fortnox GmbH att bearbeta den tyska marknaden genom flera försäljningskanaler parallellt. Samarbetet ger också stora möjligheter att öka försäljningen av Fortnox internetbaserade ekonomisystem i Tyskland. Vi är mycket stolta över vårt team i Tysklands som på ett professionellt sätt möjliggjort detta”. Säger CEO FINT AB, Camilla Jarnemyr.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Camilla Jarnemyr, CEO FINT AB (publ)

Tel: 0763-454114

E-post: camilla.jarnemyr@fintab.se

 

Hasso Wien, CEO Fortnox GmbH

Tel: +49 40 226324520

Email: hasso.wien@fortnox.de

 

FINT i korthet

FINT AB är ett fristående bolag som har licensrättigheterna att anpassa och sälja Fortnox AB:s ledande internetbaserade affärssystem till små-och medelstora företag och till redovisning-och revisionsbyråer i Finland, Storbritannien, Tyskland och Polen. Programutbudet, som omfattar bland annat redovisning, administration, säljstöd och tidredovisning, är en fullskalig molnetlösning och nås från vilken internetbaserad dator eller enhet som helst.

 

Show as PDF

NGNews

This information was distributed by NGNews http://www.ngnews.se/