Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Catena

Catena

Ekoligens etablerar sig i Catenas lokaler i Kungälv

11:30 / 20 September 2019 Catena Press release

Hållbara innovationsbolaget Ekoligens blir ny hyresgäst i Catenas fastighet i Rollsbo Industriområde, Kungälv.

2019-09-20 kl. 11:30  

Den 8 000 kvm stora fastigheten Muttern 6 som nyligen förvärvades av Catena har fått ny hyresgäst. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Ekoligens som bland annat tillverkar klädgalgar av cellulosa som ersätter plast i allt större utsträckning. Bolagets produktionsteknik ger upp till tolv gånger lägre koldioxidutsläpp än vad plasttillverkning gör.

- Att Catena kan vara med och bidra till att en spännande och hållbar aktör som Ekoligens kan fortsätta sin tillväxtresa känns otroligt bra, säger Johan Franzén, Catenas Regionchef Göteborg. 

- Vår ambition är att skapa innovativa produkter och material som är både ekologiskt och ekonomiskt hållbara, vi är mycket nöjda med Catenas flexibla och lösningsorienterande bemötande och ser fram emot ett långt samarbete, säger Anders Nylander VD på Ekoligens.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD                                                     
Tel. 0730-660 83 50
benny.thogersen@catenafastigheter.se  

Johan Franzén, Regionchef Göteborg                     
Tel. 0730-70 22 60
johan.franzen@catenafastigheter.se

Catena är ett börsnoterat fastighetsbolag som genom samarbete och på ett hållbart sätt utvecklar, äger och förvaltar effektiva logistikanläggningar. De strategiskt placerade fastigheterna försörjer Skandinaviens storstadsregioner och är anpassade för såväl dagens som morgondagens varuflöden. Det övergripande målet är att uppvisa ett starkt kassaflöde som möjliggör en stabil utveckling och ger aktieägarna en långsiktigt god totalavkastning. Fastigheterna hade ett totalt värde om 15 570,4 Mkr per 30 juni 2019. Catena-aktien handlas på NASDAQ Stockholm, Mid Cap.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/