Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös Fastigheter investerar i köpcentrum i Haparanda

09:30 / 20 January 2006 Diös Press release

Diös Fastigheter AB, som planerar en börsintroduktion under första halvåret i år, investerar i ett nytt köpcentrum på 20 000 kvadratmeter med 630 parkeringsplatser i Haparanda. Köpcentrumet ligger vid gränsen till Finland intill ett blivande IKEA-varuhus. Bakgrunden till investeringen är att det finns ett stort intresse från detaljhandeln att etablera sig i Haparanda.

Projektet drivs till lika delar tillsammans med Akelius Fastigheter AB, vilket innebär att parterna svarar för hälften var av investeringen. Efter projektets färdigställande kommer Akelius att överlåta sin del till Diös Fastigheter AB. Byggstarten är planerad till augusti 2006.

- Projektet är med sitt geografiska läge spännande mot bakgrund av att det finns en kundbas på över en miljon människor på Nordkalotten i Sverige, Finland, Ryssland och Norge säger Diös VD Christer Sundin.


Ytterligare information: Christer Sundin, VD Diös Fastigheter AB: tel 0770–33 22 00, mobil 070–688 72 83, e-mail christer.sundin@dios.se

Fakta om Diös Diös Fastigheter AB är ett nybildat fastighetsbolag med inriktning på fastigheter i norra Sverige. Diös skall förvärva, utveckla, förvalta och försälja fastigheter med hög direktavkastning i norra Sverige. Bolaget äger 53 fastigheter med en total yta på drygt 265 000 kvadratmeter. Diös har förvaltningskontor i Borlänge, Falun, Gävle, Mora och Sundsvall. Huvudkontoret ligger i Östersund. Bolaget har för avsikt att söka notering på Stockholmsbörsens O-lista under första halvåret 2006.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=445946

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=445948

Show as PDF