Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Clas Olsson öppnar butik i Falangallerian

13:00 / 9 January 2008 Diös Press release

Som tidigare meddelats har Diös Fastigheter AB (publ) påbörjat ett förädlingsprojekt för att göra om och bygga ut Falangallerian i centrala Falun, till en ny och modern galleria i två våningsplan. Till projektet hör även en ny bostadsdel med ett 15-tal lägenheter. Den nya gallerian som omfattar drygt 7 000 kvm, kommer att innehålla ett 20-tal butiker, vinterträdgård och restaurang. Det är NCM Donaldsson som fått uppdraget att sköta uthyrningen av lokalerna.

Bland de butiker som har tecknat kontrakt återfinns Clas Ohlsson som öppnar en butik om cirka 1400 kvm i övre plan och Systembolaget som flyttar från nuvarande läge. Några av de gamla hyresgästerna som följer med i flytten, är Havannamagasinet, Babyproffs och Cool Kids.

Den nya gallerian som får en starkare koppling till Faluån och Fisketorget än den gamla, ska enligt planerna stå klar i november 2008 och investeringen är beräknad till 160 Mkr.

-Vi vill skapa en stark mötesplats och gjuta ny energi i gallerian så vi bygger in mycket trivsel i nybygget säger Margaretha Bygdeståhl, marknads- och informationschef på Diös Fastigheter. En viss koppling till orten och dess historia vill vi också förmedla, därför är det extra roligt att Clas Ohlsson ett gammalt anrikt företag från Insjön tillhör de första tecknade kontrakten. Både Clas Ohlsson och Systembolaget blir starka dragmagneter och kommer att utgöra ankarna i gallerian avslutar Margaretha Bygdeståhl.

Besök gärna vår hemsida, www.dios.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta Christer Sundin, VD, tel. 0770-33 22 00, 070-688 72 83, Margaretha Bygdeståhl, Marknads- och informationschef, 0770-33 22 00, 070-345 01 25, _________________________________________________________________________

Fakta om Diös Fastigheter Bolaget bildades under april 2005. Diös Fastigheter skall förvärva, förädla, förvalta och försälja fastigheter med god lönsamhet, och finnas på marknaden norr om Dalälven. Bolaget äger 128 fastigheter belägna på ett 15-tal orter. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 583 000 kvm, och fastigheternas totala marknadsvärde uppgår till cirka 3,9 Mdr. Nuvarande förvaltningskontor finns i Falun, Borlänge, Mora, Gävle, Sundsvall samt Östersund/Åre. Huvudkontoret ligger i Östersund. Diös aktie är noterad på OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Small Cap.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=746175

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=746176

Show as PDF