Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös förvärvar fastighet i Mora

14:52 / 4 June 2014 Diös Press release

Diös förvärvar den centralt belägna butiksfastigheten Stranden 19:5 i Mora med tillträde den 4 juni 2014. Säljare är Cornerstone från deras fond Nordic Retail Fund och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 25 mkr.

- Fastigheten är centralt belägen på gågatan i Mora med stabila hyresgäster som butikskedjorna Åhléns och Cubus samt restaurangägarna Lissäng & Co. Förvärvet kompletterar väl vårt redan befintliga fastighetsbestånd och gör att vi ytterligare kan effektivisera vår fastighetsförvaltning, säger Knut Rost, vd för Diös.

Fastigheten är belägen på Kyrkogatan 18 A med en total uthyrningsbar yta om 3 650 kvm.

Diös erbjuder lokaler och bostäder på tillväxtorter i norra Sverige. Med ca 360 fastigheter, en uthyrningsbar yta om ca 1 500 000 kvm och ett marknadsvärde på ca 11,9 Mdr, är Diös norra Sveriges största privata fastighetsägare. Diös arbetar med ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv för att skapa värden för hyresgäster och ägare. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stockholm, lista Mid Cap och har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen. Visionen är att vara den mest framgångsrika fastighetsägaren och att aktivt bidra till samhällsutvecklingen på den egna marknaden som sträcker sig från Luleå i norr till Borlänge i söder. Huvudkontoret ligger i Östersund.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/