Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös förvärvar handelsfastighet i Åre

13:00 / 20 September 2016 Diös Press release

Diös Fastigheter förvärvar handelsfastigheten Åre Mörviken 2:91. Fastigheten är fullt uthyrd, omfattar cirka 2 350 kvm och är belägen vid Åre strand. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 36 mkr och tillträde sker i slutet av december 2016. Säljare är Coop Nord Ekonomisk förening.

Fastigheten är fullt uthyrd till Coop Konsum, Systembolaget och Apoteksgruppen. Det årliga hyresvärdet uppskattas till cirka 4 mkr. Affären sker i bolagsform och betalning sker kontant vid tillträde.

- Åre Mörviken kompletterar vårt bestånd i Åre på ett bra sätt. Genom förvärvet kan vi ta ett större grepp för att kunna utveckla handeln och fastigheterna i området, säger Lars-Göran Dahl, Chef Affärsutveckling på Diös.

- Vi är glada över att kunna genomföra den här affären med Diös Fastigheter och låta dem ta ett helhetsgrepp på hela handelsområdet. Vi kan butiksdrift, Diös kan fastigheter. Vi tror att det här kommer att bli en god affär för båda parter som är gynnsam både för vår butik och för andra företag, säger Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord.

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter på prioriterade tillväxtorter. Med ett marknadsvärde om 13,2 mdkr, ett bestånd om 313 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 351 tkvm, är visionen att vara den mest aktiva och efterfrågade fastighetsägaren på vår marknad, som sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/