Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Byggstart för lägenheterna i BRF Årummet i hjärtat av Falun

06:00 / 15 March 2018 Diös Press release

Nu är det klart för byggstart av de 19 nya lägenheterna i BRF Årummet, i korsningen Falugatan - Östra Hamngatan, i hjärtat av Falun. Startdatum för projektet blir den 3 april och totalentreprenör blir bygg- och anläggningsföretaget PEAB. Beräknad inflyttning är satt till andra kvartalet 2019.

Fastighetsägaren Diös lanserade projekt BRF Årummet i slutet av förra året och har sedan dess, via Svensk Fastighetsförmedling i Falun, sålt större delen av lägenheterna. Lägenheterna är i huvudsak 3:or men det finns även några 2:or och 4:or. Bostaden som är högst upp i huset bjuder på 3,6 meter i takhöjd och en terrass på 42 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har generösa ljusinsläpp samt terrasser eller balkonger.

[image]

- Efter intensivt arbete med att göra klart för byggstart känns det fantastiskt att komma igång med byggnationen. Det känns också riktigt bra att påbörja samarbetet med PEAB som entreprenör i projektet. Med syfte att bidra till ökad rörelse i Faluns centrum genom fler bostäder, ska vi försöka genomföra bygget så smidigt som möjligt, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna.

- Vi ser fram emot att få uppföra dessa lägenheter, i ett unikt centralt läge i Falun. Vår platschef, heter Malin Söderlund, och hon kommer med sin erfarenhet att kunna driva byggnationen tryggt och enligt plan, säger Stefan Ors, arbetschef PEAB.

Arkitekterna som står bakom Årummet är Tirsén & Aili Arkitekter. Mondo Arkitekter i Falun, med Kristinn Björgvinnsson i spetsen, har hanterat utformning och anpassningar. Uppdraget för försäljningen av lägenheterna har Svensk Fastighetsförmedling i Falun.

Läs mer om BRF Årummet på:

https://www.svenskfast.se/nyproduktionsprojekt/dalarna/falun/falun/brf-arummet/181798

För ytterligare information vänligen kontakta:
Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna
Telefon: 010-470 97 50
E-post: mikael.hedh@dios.se (lars-goran.dahl@dios.se)

Åsa Svedjetun, projektledare BRF Årummet, Diös Falun
Telefon: 070-342 22 55
E-post: asa.svedjetun@dios.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/