Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös hyr ut lokaler till Internationella Engelska Skolan i Luleå

06:00 / 29 June 2018 Diös Press release

Nu är det klart att Internationella Engelska Skolan etablerar sig i Södra Hamn i centrala Luleå. Fastighetsägaren Diös påbörjar ombyggnationen av lokalerna i augusti som kommer att stå färdiga för inflyttning till höstterminen 2019. Skolan är fördelad på fyra våningsplan och ligger i kvarteret Stören. Förutom undervisningsrum skapas bland annat en modern gymnastikhall och en attraktiv skolgård.

 Uthyrningen till IES är långsiktig och avtalet omfattar 20 år. Den totala ytan som skolan hyr är 4 500 kvadratmeter. Initialt beräknas antalet klasser uppgå till tio och fullt utbyggd omfattar skolan 18 klasser. Skolan i Luleå vänder sig till barn i årskurserna 4 till 9. Etableringen innebär cirka 40 nya årsarbetstillfällen.

[image]

 Internationella Engelska Skolan (IES), med en inriktning på ett högklassig lärande på engelska, en säker skolmiljö och höga akademiska förväntningar, har funnits i 25 år i Sverige. Idag finns 34 skolor i Sverige.

- Vi har haft en pågående dialog, med Engelska Skolan, om en möjlig etablering i Luleå under en tid och det känns riktigt bra att det nu blir av. Att vi hyr ut till IES bidrar till att skapa ett attraktivare utbud och utvecklar både centrum och Luleå som stad, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

- Vi är glada och ödmjuka inför det förtroende Luleå kommun visar IES. Vi ser fram emot att vara en integrerad del i Luleås strävan efter att fortsätta vara en attraktiv och växande universitetsstad, säger Annette Brodin Rampe, vd, Internationella Engelska Skolan.

Södra Hamn, där IES kommer att öppna, är en central stadsdel i Luleå som är under stor utveckling med bland annat nyproduktion av bostadsrätter.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.
Telefon: 010-470 98 00
E-post: johan.lang@dios.se (lars-goran.dahl@dios.se)

Jörgen Stenquist, vice vd, Internationella Engelska Skolan
Telefon: 070-417 61 24
E-post: jorgen.stenquist@engelska.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/