Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös Fastigheter: Diös hyr ut lokaler till restaurang- och livsmedelsprogrammet i centrala Falun

06:00 / 11 February 2019 Diös Press release

Restaurang- och livsmedelsprogrammet flyttar till Diös lokaler i centrala Falun. Just nu anpassar fastighetsägaren Diös lokalerna till att bli en fullskalig restaurangskola med bland annat två kök, bar, matsal, teorisalar och nya omklädningsrum. Inflytt är planerad till augusti 2019. 

Idag är restaurang- och livsmedelsprogrammet beläget i Haraldsbo, cirka tre kilometer från centrum. Nu flyttar utbildningen till drygt 800 kvadratmeter stora lokaler i centrum och ökar därigenom tillgängligheten för både elever, lärare och besökare. Sedan tidigare är Falu Kommun en av Diös hyresgäster, bland annat genom sin placering i stadshuset mitt i centrala Falun. I och med Restaurangskolans etablering utökas nu samarbetet mellan Kommunen och Diös.

- Vi är stolta att kunna erbjuda Restaurangskolan ett för dem mer strategiskt och gynnsamt läge. Vår strategi är stadsutveckling och skolans etablering mitt i Falun bidrar till ökade flöden i stan, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös.

- För oss blir flytten ett lyft. Vi ser att läget i centrum kommer attrahera fler elever och restaurangbesökare med ytterligare möjligheter att utbilda kunnig personal inom restaurang- och livsmedelsområdet. Vi har haft ett bra samarbete med Diös som erbjudit flexibla lösningar anpassade efter vår verksamhet. Vi ser fram emot att välkomna såväl elever, lärare och gäster till våra nya, moderna och fina lokaler i centrala Falun, säger Johan Svedmark, tf förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen, Falu kommun.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Stefan Carlsson, uthyrare Diös
Telefon: 010-470 97 52
E-post: stefan.carlsson@dios.se
Rektor Sari Peltokorpi Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Falu kommun
Telefon: 023-83 000
E-post: sari.peltokorpi@falun.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/