Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös Fastigheter: Premiär för Lokals-festivalen i Åre

06:00 / 21 May 2019 Diös Press release

På fredag 24 maj är det premiär för musikfestivalen Lokals på fritidsgården Lokalen i Åre. På plats kommer cirka femton lokala artister att uppträda med musik och dans. Initiativet till festivalen har tagits av de lokala ungdomarna och eldsjälen Niklas Edbjörk. I samband med festivalen invigs också Lokalens helt nya musikstudio. Festivalen pågår mellan klockan 17.00 och 01.00.

Fritidsgården Lokalen i Åre drivs sedan 1995 av Åre kommun genom verksamhetsledaren Micke Björk och fritidsledarna Lovisa Owén, William Andersson och Oscar Carlsson. 2017 togs ett initiativ av Årebon Niklas Edbjörk att totalrenovera lokalerna och skapa utrymme för nya aktiviteter som passar en bredare målgrupp. Genom ett idogt arbete och samarbeten med lokala entreprenörer, privatpersoner, Diös, Jämtkraft, Årehus samt Åre kommun är fritidsgården moderniserad med såväl ytskikt som teknik och framförallt fylld av möjligheter till nya aktiviteter. 

En fortsatt utveckling av verksamheten kommer att ske genom olika engaemang och events. Först ut var en föreläsning med artisten Petter under hösten med temat "Följ din dröm" och nu är det alltså premiär för Åres egna musikfestival Lokals. 

- Det känns fantastiskt att, tillsammans med Åres kreativa ungdomar, skapa en festival baserad på våra lokala talanger. Lokalen i Åre ska vara en plats för kreativitet och gemenskap. Det har vi lyckats med genom att vara nära ungdomarna och lyssna på vad de vill ha. Micke Björk har dritivt verksamheten sedan start och tack vare hans fantastiska engagemang har vi nu lyckats utveckla fritidsgården till ett mer attraktivt häng för fler. Renoveringen har främst möjliggjorts av alla lokala engagemang. Vi har också med oss Diös och Jämtkraft som partners, vilket känns riktigt bra för att kunna komplettera utvecklingen med både musikstudion och de events vi kommer att genomföra, säger Niklas Edbjörk, initiativtagare till utvecklingen av fritidsgården Lokalen i Åre. 

- Att få vara med och utveckla en kreativ plats för Åres ungdomar ligger oss varmt om hjärtat. Det leder också såklart till utveckling för hela Åre. Startskottet på eventsatsningen genom Petters föreläsning i höstas blev riktigt uppskattad och nu ser vi fram emot fredag och premiären av Lokals-festivalen, säger Cristin Seger, förvaltare, Diös Åre. 

- Lokala initiativ som gynnar våra barn och unga och dessutom stöttar kulturella aktiviteter känns helrätt för Jämtkraft. Vi hoppas kunna bidra med ett "energitillskott" till en verksamhet där eldsjälar stått för stora delar av utvecklingen hittills, säger Karin Stolt Halvarsson, kommunikationschef, Jämtkraft. 
 

För ytterligare information vänligen kontakta:
Niklas Edbjörkinitiativtagare till utvecklingen av fritidsgården Lokalen i Åre.
Telefon: 070-632 32 10

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/