Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös Fastigheter: Diös avyttrar fastigheter i Sundsvall

13:15 / 25 November 2020 Diös Press release

Diös avyttrar fem fastigheter utanför centrala Sundsvall, som bland annat innehåller lokaler för lätt industri, kontor och handel. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 85 miljoner kronor och köpare är NSI Invest. De nya ägarna tillträder 1 december 2020.

[image]  

Fastigheterna som Diös säljer ligger i Nacksta industriområde, i Birsta, i Nolby, vid Brofästet och på Björneborgsgatan. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas i fjärde kvartalet 2020.

- Nu säljer vi fem fastigheter i Sundsvall, vilket ger oss utrymme att fortsätta komplettera med nya moderna fastigheter och utveckla vårt bestånd i stadsnära områden och kvarter, där vi ser en stark efterfrågan av moderna kontor, urban service och centralt boende. Vi tror på Sundsvall och den utvecklingstakt som råder och vill fortsätta vara del i att skapa en av Sveriges mest insprirerande städer, säger, Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

- Det känns jättebra att vara tillbaka som fastighetsägare i Sundsvall. En stad som definitivt är under tillväxt. Det förvärv vi gör är strategiskt rätt för oss och vi ser stor potential i fastigheterna. Nu ser vi fram emot vår kommande resa tillsammans med våra hyresgäster, säger Johan Von Essen, ägare, NSI Invest.

För ytterligare information kontakta gärna:

Annie Franzon, transaktionschef, Diös
Telefon: 010-470 95 08
E-post: annie.franzon@dios.se

Johan Von Essen, ägare, NSI Invest
Telefon: 073-722 50 20
E-post: johan@nsiinvest.se

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 23,8 mdkr, ett bestånd om 335 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 480 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se,www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/