Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös Fastigheter: Ny italiensk restaurang ramar in Stora Torget i centrala Sundsvall

08:05 / 10 March 2020 Diös Press release

Basta, en välkänd italiensk restaurangkedja, etablerar sig på Centralgatan mot Stora Torget i Sundsvall i höst. I samband med det förstärks den östra delen av stadskärnan. Fastighetsägaren Diös kommer att totalutveckla lokalerna under sommaren.

[image]

Basta är ett italienskt helhetskoncept och mötesplats som haft ögonen på Sundsvall under en längre tid. I höst blir deras fjärde restaurang verklighet och blir det i inga mindre än Centralhotellets före detta lokaler. Fastigheten inom kvarteret Rätten ritades av Per Appelberg och Knut Gyllencreutz 1890 och är en av Sundsvalls mest utsmyckade fastigheter.

- Äntligen kan vi berätta för alla Sundsvallsbor om den här fantastiskt roliga etableringen. Basta är ett drömkoncept för oss att etablera i Sundsvalls stadskärna och kompletterar våra senaste restaurangetableringar mycket stilfullt. Vi är många som älskar den italienska maten och kulturen och äntligen får vi ett äkta italienskt koncept till vårt bestånd, säger Sofie Stark, affärschef, Diös.

Basta är marknadsledare på koncept och på att skapa nya trender inom italiensk mat och dryck och har fått många förfrågningar från olika fastighetsägare i Sundsvall.

- Sundsvall har varit högsta prioritet för oss trots att vi har haft ett stort intresse från södra delarna av landet och anledningarna är många, vi har själva rötterna i Norrland och Sundsvall har känts som ett naturligt och tryggt steg med tanke på vår starka relation till Diös och de facto att de tror mycket på oss men även för att Sundsvall har ett hett restaurangliv med många riktigt bra restauranger som kompletterar varandra. Sundsvall har framförallt många restauranger i vårt segment som är casual dining och vi har därför en stark tro på att Sundsvallsborna redan från start kommer förstå och uppskatta den eleganta enkelheten i vårt koncept, säger Brazer Bozlak, vd, Basta.

För ytterligare information kontakta gärna:

Jenny Svensson, förvaltare, Diös
Telefon: 010-470 96 61
E-post: jenny.svensson@dios.se  
 

Brazer Bozlak, vd, Basta
Telefon: 070-494 40 99
E-post: brazer@restaurangbasta.se  

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/