Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Diös

Diös

Diös Fastigheter: Diös skriver avtal med Rekab om totalentreprenad av nya polishuset i Umeå

06:00 / 1 June 2020 Diös Press release

Nu är det klart att fastighetsägaren Diös ger Umeåbaserade bygg- och projektutvecklingsföretaget Rekab Entreprenad uppdraget att, som totalentreprenör, vara med och utveckla nya polisstationen i centrala Umeå. Med helt unik arkitektur planeras den nya polisstationen bli en av landets modernaste med preliminär inflyttning under hösten 2022.

[image]

Bild: Sweco

Med huvudkontor i Umeå är Rekab ett av norra Sveriges ledande byggföretag med fokus på att bygga och utveckla samhällsviktiga byggnader. Den nya polisstationen i Umeå blir en nybyggnation som länkas till den befintliga fastigheten på den aktuella adressen, där Rekab väntas svara för såväl projektering som utförande.

-I ett nära samarbete med både Polismyndigheten och Rekab kommer vi att skapa en modern polisstation som uppfyller kraven på hög tillgänglighet, god arbetsmiljö och ändamålsenliga lokaler. Tillsammans skapar vi förutsättningar för ett tryggare Norrland - det är stadsutveckling på riktigt, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

-Vi är mycket stolta över att ha fått uppdraget att bygga Umeås nya polisstation som också väntas bli en av landets modernaste. Vi brinner för samhällsbyggnad vilket gör att samarbetet med Diös och Polismyndigheten känns helt rätt. Nu ser vi fram emot att tillsammans ta nästa steg, säger Anton Johansson, vd, Rekab Entreprenad.

-Det känns bra att nu ta nästa steg på vägen mot en ny polisstation. Vi är trångbodda och därför i behov av större samt mer verksamhetsanpassade lokaler. Det nya polishuset kommer att innebära en väsentligt förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare och en möjlighet för verksamheten att kunna växa som planerat, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå, Polismyndigheten.

Nu inleds projekteringsprocessen och utvecklingen av den befintliga fastigheten på Signalgatan påbörjas inom kort.

För ytterligare information kontakta gärna:

Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå
Telefon: 010-470 98 50
E-post: goran.fonzen@dios.se

Anton Johansson, vd, Rekab Entreprenad AB
Telefon: 090-12 87 50
E-post: anton.johansson@rekab.se

Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå, Polismyndigheten
Telefon: 010-568 22 53
E-post: michael.rystedt@polisen.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/