Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Doro

Doro

Doro lanserar två nya seniortelefoner på Mobile World Congress i Barcelona och bekräftar sin smartphone-strategi

08:00 / 27 February 2013 Doro Press release

Lund, 2013-02-27 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Doro presenterar ett antal lanseringar vid den pågående Mobile World Congress i Barcelona. Doro introducerar Doro PhoneEasy® 622, en modern och stilfull mobiltelefon med smart teknologi, och Doro Secure® 681 som är bolagets andra mobiltelefon framtagen specifikt för telecare-tjänster både i och utanför hemmet. Därutöver bekräftar Doro sin ambition att attrahera nya och yngre seniorer genom utvecklingen av bolagets andra smartpone som väntas lanseras under andra halvåret 2013.

Enligt en ny studie, utförd av IPSOS på uppdrag av Doro, har cirka 80 procent av personer över 65 års ålder tillgång till en mobiltelefon. Hälften av alla seniorer vill ha en pålitlig, elegant och användarvänlig mobil. Som svar på detta lanserar Doro ett nytt koncept inom användarvänliga telefoner. En 3G-mobil som använder molnbaserade tjänster och smarta teknologier – Doro PhoneEasy® 622.

För seniorer som behöver assistans är Doro Secure® 681 det senaste tillskottet i Doro Secure®-portföljen och öppnar upp marknaden för telecare-leverantörer att erbjuda mobila lösningar.

”Vår Care-division riktar sig mot seniorer som behöver mer stöd. Nu behöver inte längre personer i behov av telecare-tjänster begränsas till att vistas i sin hemmiljö. Vi har gjort telecare mobilt, och genom Doro Secure® 681 säkerställt att användarens säkerhet inte äventyras”, säger Jérôme Arnaud, VD och koncernchef för Doro, i en kommentar.

Den andra hälften av seniorerna funderar aktivt på att uppgradera till en smartphone vid nästa köp av mobiltelefon, enligt IPSOS-studien. Mindre än en av fem äldre har i dag en smartphone vilket innebär en uppenbar marknadsmöjlighet för Doro att utveckla och erbjuda fler smartphones.

”Som svar på denna förändring kommer vi att lansera vår andra smartphone senare i år – Doro PhoneEasy® 810. Vi har nu skapat en smartphone som inte enbart innehåller modern teknik utan även är en tydlig utmanare i typisk Doro-stil och med denna produkt kommer vi att differentiera oss tydligt mot våra konkurrenter”, fortsätter Jérôme Arnaud.

För mer information, vänligen kontakta: Jérôme Arnaud, VD och koncernchef, +46 (0)46 280 50 05

Om Doro Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin första enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2012 omsatte Doro 837,5 Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Mindre bolag. Läs mer om Doro på www.doro.com eller besök www.facebook.com/dorosverige.

Till redaktörerna:

Doro PhoneEasy® 810 med ergonomisk och greppvänlig design, en mängd nya funktioner och det enkla och användarvänliga gränssnittet Doro Experience® är Doros nya smartphone ett starkt alternativ på en växande marknad. Användaren kommer att få tillgång till en smart och uppkopplad mobil som erbjuder en utökad användarupplevelse utan att tumma på den enkelhet som är Doros signum. Doro PhoneEasy® 810 blir Doros första mobiltelefon med enbart touchskärm.

Doro PhoneEasy® 622 kommer med Doro Experience ® Manager, en enkel webbaserad fjärrhantering av telefonen. Den nya eleganta vikbara 3G-mobilen har ett antal nya funktioner som till exempel möjligheten att enkelt spela in och dela videos och en väderprognos. Med smart teknologi erbjuder den dessutom alla de fördelar som förväntas av en mobil från Doro, som till exempel högt och klart ljud, justerbar textstorlek samt en stor och tydlig skärm med intuitiva menyer. Den externa skärmen visar också tydligt inkommande samtal, mottagna SMS och tid.

Doro Secure® 681 är den första mobiltelefonen som har en inbyggd radiomottagare (klass 1) för trygghetslarm. Detta gör den kompatibel med Doros sortiment av sensorer och larmknappar. Knappen kan hängas runt halsen eller bäras som ett armband och finns även med fallsensor. Därutöver finns rörelse-, översvämnings- och rökdetektorer i sortimentet. Tack vare Doro Secure ® 681 kan personer som är beroende av telecare-tjänster via fast telefoni, nu erbjudas mer frihet, rörlighet och ökad säkerhet. Doro arbetar med ledande leverantörer av telecarelösningar för att säkerställa att telefonen ger möter de krav och funktioner som efterfrågas av industrin. Det finns också ytterligare säkerhetsfunktioner i telefonen, som till exempel i automatisk kontroll och rapportering av telefonens batterinivå. Mobilen innehåller också funktioner för att kunna skapa säkra zoner för användaren vilket ger en extra trygghet. Doro Secure ® 681 kommer att vara en del av Bosch telecare-erbjudande.

Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 27 februari 2013, kl 08:00 CET.

Doro AB

Show as PDF