Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Doro

Doro

Doro i samarbete med Withings – stärker lanseringen av bolagets senaste smartphone och Care-erbjudande

09:00 / 9 September 2013 Doro Press release

Lund, 2013-09-09 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Doro har ingått ett partnerskap med det franska bolaget Withings inom området mHealth. Avtalet ger användare av Doros nya smartphone – Doro Liberto® 810 – tillgång till Withings två mest populära medicinska produkter. Dessa möjliggör för användaren, eller en familjemedlem, att mäta och övervaka användarens hälsotillstånd.

”Vi är glada att samarbeta med Withings, som specialist och partner inom fjärrstyrd hälsoövervakning, i samband med lanseringen av vår nya smartphone. Doro Liberto® 810 är en enkel smartphone som hjälper användare av traditionella mobiltelefoner att prova upplevelsen av en smartphone. Att kunna följa sin hälsostatus med hjälp av Withings produkter och applikationer kommer bli ytterligare ett skäl att använda en smartphone. Vi ser detta som början på ett långt samarbete, med en framtida utökning av vårt gemensamma erbjudande”, kommenterar Jérôme Arnaud, VD och koncernchef för Doro.

Doros övergripande Care-strategi är att kontinuerligt underlätta livet för seniorer genom att introducera användarvänlig teknologi på ett lättillgängligt sätt och som svarar på deras dagliga behov av vård och välbefinnande. Samarbetet med Withings är en milstolpe i förverkligandet av denna vision.

För mer information, vänligen kontakta: Jérôme Arnaud, VD och koncernchef Doro, +46 (0) 46 280 50 05

Till redaktörerna: De två medicinska produkterna som kommer kopplas med Doro Liberto® 810 är:

Withings Smart Body Analyzer – en intelligent våg som mäter vikt, kroppsfett och hjärtfrekvens. Den kontrollerar även luftkvalitet genom att löpande mäta rummets temperatur och koldioxidnivåer. Den trådlösa vågen WS-30 är också tillgänglig.

Withings Pulse Smart Activity Tracker – en liten apparat som under dagen samlar ”aktivitetsdata” avseende antal steg, förbrukade kalorier, höjdnivåer och distans. Den registrerar även hjärtfrekvens och har ett nattläge för att registrera sömnmönster.

Om Doro Doro AB är ett svenskt börsnoterat företag grundat 1974 i Lund. År 2007 lanserade de sin första enkla och användarvänliga mobiltelefon och är idag global marknadsledare inom denna kategori. Doros produkter och lösningar finns tillgängliga i över 30 länder på fem kontinenter och i utbudet ingår mobiltelefoner, applikationer och mjukvara, fast telefoni, telecare och lösningar inom mHealth. Företagets målsättning är att skapa förutsättningar för fler att anamma ny teknik och har genom åren tilldelats flera internationella priser och utmärkelser för både design och innovativ produktutveckling. 2012 omsatte Doro 837,5 Mkr och aktien är noterad på OMX Nasdaq Stockholm, Nordiska listan, Small-cap. www.doro.com

Om Withings Withings är ett franskt företag som grundades 2009. Bolaget utvecklar smarta produkter och applikationer för att ta hand om dig själv och dina nära och kära på ett nytt och enkelt sätt. Genom att ansluta produkterna till internet ger Withings tillgång till databehandling och lagring utan extra kostnad, och gör produkterna till smarta, uppkopplade enheter. Sedan 2009 har Withings utökat sitt utbud av livsstilsvänliga produkter: en ansluten våg för vuxna eller barn, en produkt för att registrera aktivitetsdata, en blodtrycksmätare och även en smart babyvakt. Genom att använda mobiltelefoner och datorer som broar och genom att öppna upp sin plattform, fungerar Withings nu sömlöst med över 100 partner-appar och enheter, och ger användarna en helt ny dimension till deras dagliga liv.

Doro AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 9 september 2013, kl 09:00 CET.

Doro AB

Show as PDF