Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

eWork

eWork

eWork lanseras i Sverige

12:00 / 13 September 2000 eWork Press release

eWork slår upp portarna till ett helt nytt arbetssätt: e-Working. Efter stor succé i USA lanseras idag konceptet i Sverige. Allt fler väljer att lämna sin fasta anställning för att arbeta under friare former. eWork är en marknadsplats för kompetensprojekt där konsulter och uppdragsgivare genom en global Internetbaserad matchningstjänst snabbt och effektivt kan hitta varandra. Finansiärer bakom eWork är bland annat Telia Business Innovation AB och Investment AB Öresund.

eWork erbjuder konsulter ett heltäckande utbud av tjänster för att hitta rätt uppdrag, få administrativ hjälp samt ges möjlighet att samarbeta i projekt via Internet. Uppdragsgivare kan enkelt lägga ut projekt och hitta rätt konsulter via marknadsplatsen. eWork vänder sig till alla organisationer och konsulter som arbetar i projekt.

- En fast anställning och en fast arbetsplats är inte längre det enda sättet att arbeta på. E-working har blivit ett nytt begrepp. För att kunna vara konkurrenskraftig på en marknad där flexibilitet och snabbhet är ledord, väljer många företag att frångå traditionell linjeorganisation till förmån för projektorganisation. Detta i sin tur väcker ett nytt behov av ett verktyg som på ett snabbt och effektivt sätt sammanför verksamheter med den rätta kompetensen, säger Magnus Berglind, VD eWork Scandinavia AB.

eWork tillhandahåller fyra tjänster: Matchning som innebär en marknadsplats där uppdragsgivare har möjlighet att matchas ihop med konsulter; Utbildning som utbildar och ger certifiering genom samarbetspartners, bland annat Eiknes och Moving Pictures; Administration som hjälper eWorks kunder med fakturering samt annan projektadminstration; Projektkontor som fungerar som ett virtuellt kontor, där eWork samarbetar med företaget Projektplatsen och tillhandahåller alla de verktyg som är nödvändiga för ett samarbete över Internet.

eWork startade i USA i april 1999, och har idag mer än 150.000 användare. Den svenska marknaden växer och mer än 10.000 uppdragsgivare och projektkonsulter förväntas registrera sig inom det närmaste året.

För mer information: Magnus Berglind, VD eWork    08-50 60 55 00, 0706-66 45 96 Sofie Lindqvist, Marknadschef eWork   08-50 60 55 40, 0705-15 49 83 www.ework.se

eWork matchar kompetens med projekt. För projektarbetet tillhandahåller eWork effektiva lösningar för samarbete och administration. eWork erbjuder fyra tjänster: matchning, utbildning, administration och projektkontor. eWork grundades i San Fransisco och finns idag även i Stockholm och London.

eWork Scandinavia AB, Riddargatan 23 A, SE-114 57 Stockholm, Sweden. Tel:+46-8-50 60 55 00, Fax: 46-8-50 60 55 01, E-mail: , www.ework.se.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=817649

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=817650

Show as PDF