Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

eWork

eWork

Lansering – eWork satsar på verksamhetskonsulter

12:00 / 19 February 2008 eWork Press release

eWork, Nordens ledande konsultmäklare, satsar nu på att även mäkla verksamhetskonsulter. Intresset från kunder och konsulter för den nya tjänsten är stor. Innan sommaren räknar eWork med att ha förmedlat uppdrag för 150 konsulter inom det nya affärsområdet.

eWork börjar nu mäkla både strategiska och operativa verksamhetskonsulter, som i vissa sammanhang också kallas managementkonsulter. Exempel på uppdrag för de strategiska verksamhetskonsulterna är utveckling av processer och att analysera val av affärssystem. Vanliga uppdrag för de operativa verksamhetskonsulterna är införande av ett nytt system, förändringsarbete i en verksamhet eller projektledare i ett stort strategiskt projekt.

− Vi förmedlar redan idag uppdrag för verksamhetskonsulter och har konsulter i vårt nätverk med den kompetens som krävs. Vår nysatsning innebär att vi skapar bättre förutsättningar för att möta kunderna krav, samtidigt som vi lockar de bästa konsulterna till oss tack vare de utmanande uppdrag vi kan förmedla, säger Sofie König på eWork.

Inför satsningen har eWork intervjuat kunder och konsulter. Analysen visar tydligt att det finns ett stort intresse att använda eWorks väl inarbetade metodik för att mäkla renodlade konsulter också för verksamhetskonsulter.

− eWorks styrka är att vi utifrån en kravspecifikation snabbt kan ge företaget förslag på en lämplig konsult. En utmaning för oss nu är att vi tillsammans med våra kunder blir lika bra på att specificera uppdraget för en verksamhetskonsult som vi sedan länge är när det gäller IT-konsulter, säger Sofie König. Hon fortsätter:

− Vi har en mycket effektiv metodik för att kartlägga kompetensen hos våra konsulter så att vi kan föreslå rätt person till ett uppdrag. Detta kommer att förfinas ytterligare när det gäller verksamhetskonsulter därför att det ofta krävs så många olika erfarenheter och kompetenser för att vara lämplig för ett uppdrag. Inte minst gäller det konsultens personliga egenskaper.

eWork räknar med att ha förmedlat cirka 150 uppdrag för verksamhetskonsulter under våren. Det innebär drygt tio procent av det totalt 1300 uppdragen med renodlad IT-inriktning.

För ytterligare information kontakta:

Claes Ruthberg, vd, eWork Scandinavia AB Tel: 08-50 60 55 05, mobiltelefon: 0703-74 64 75 E-post:

Sofie König, marknadschef, eWork Scandinavia AB Tel: 08-50 60 55 00, mobiltelefon: 070-5154983 E-post:

eWork Scandinavia AB är Nordens ledande konsultmäklare. eWork har idag 100 anställda med verksamhet i alla nordiska länder. Huvudägare är Investment AB Öresund och Salénia. Bland kunderna finns exempelvis TeliaSonera, OMX, FMV, Statskontoret, Alecta, Scania, IBM, Ericsson, SEB och Swedbank.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=818538

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=818539

Show as PDF