Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

eWork

eWork

eWork noteras på First North

12:00 / 21 April 2008 eWork Press release

eWork, Nordens ledande konsultmäklare, noteras nu på OMX:s handelsplats First North. Första handelsdag är den 22 maj. Samtidigt gör bolaget en nyemission på 50 Mkr. Teckningsperioden för aktien är mellan 25 april och 13 maj. Priset per aktie är satt till mellan 38 och 40 kronor. Huvudägare idag är Investment AB Öresund och Salénia. Rådgivare vid noteringen är Avanza.

─ Under de senaste fem åren har eWork växt med i genomsnitt 72 procent per år. Fortsatt expansion kräver mer likviditet och därför genomför vi nyemissionen på 50 Mkr. Men noteringen är också mycket viktig för oss därför att den ökar kännedomen om eWork och vår bransch, säger Claes Ruthberg, vd för eWork.

eWork har idag 1400 konsulter på uppdrag i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Främst är det IT-konsulter. Under våren har företaget lanserat ett nytt affärsområde som ska mäkla verksamhetskonsulter vilka bland annat är specialiserade på processtyrning.

eWork omsättning har växt med i genomsnitt 72 procent under de senaste fem åren. 2007 var försäljningen 1,2 miljarder kronor och vinsten efter skatt 28 Mkr.

─ Vår prognos är att vi under 2008 ska sälja för 1,8 miljarder kronor. Konsultmäkleribranschen ökar med 50 procent per år och vi växer mer än så. Och vi ser ingen tendens till avmattning. Istället märker vi att fler och fler inser att anlita en konsultmäklare är ett mycket effektivt sätt att lösa sina resursbehov på, kommenterar Claes Ruthberg.

Huvudägare idag är Investment AB Öresund och Salénia.

─ Ambitionen är att noteringen ska öka ägarspridningen. I samband med emissionen kommer ett erbjudande att gå ut till våra konsulter och anställda. Vi vill att de ska få möjlighet att ta del av den värdetillväxt de är med om att skapar, avslutar Claes Ruthberg, vd för eWork.

För ytterligare information kontakta:

Claes Ruthberg, vd, eWork Scandinavia AB Tel: 08-50 60 55 05, mobiltelefon: 0703-74 64 75 E-post:

Sofie König, marknadschef, eWork Scandinavia AB Tel: 08-50 60 55 00, mobiltelefon: 070-5154983 E-post:

eWork Scandinavia AB är Nordens ledande konsultmäklare. eWork har idag 110 anställda med verksamhet i alla nordiska länder. Huvudägare är Investment AB Öresund och Salénia. Bland kunderna finns exempelvis TeliaSonera, OMX, FMV, Statskontoret, Alecta, Scania, IBM, Ericsson, SEB och Swedbank.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=818540

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=818541

Show as PDF