Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

eWork

eWork

Zoran Covic utsedd till ny VD i eWork

13:00 / 13 November 2013 eWork Press release

eWork Scandinavia AB (publ) - Nordens största konsultmäklare - har utsett Zoran Covic till ny verkställande direktör och koncernchef. Zoran är för närvarande chef för bolagets verksamheter i Malmö och Köpenhamn. Han efterträder Claes Ruthberg som varit eWorks VD och koncernchef i tolv år.

eWork, som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm, hade 2012 en omsättning om 3 525 miljoner kronor och var därmed Sveriges fjärde största IT-konsultföretag med över 3 000 konsulter på uppdrag inom IT, telekom, teknik och verksamhetsutveckling. Vinsten uppgick till 62 miljoner kronor före skatt. Under våren får bolaget en ny VD i Zoran Covic, som arbetat på eWork sedan 2012 och kom till bolaget från Logica, där han bland annat varit ansvarig för strategisk försäljning.

"Som den tävlingsmänniska jag är, är det med spänning jag antar utmaningen att säkra vad mina kollegor under Claes ledning byggt upp och växla upp eWork genom att ta över allt fler kunders hela behov av IT-, teknik- och verksamhetskonsulter", säger Zoran Covic.

"Vi är väldigt glada att ha kunnat hitta en intern kandidat till VD-posten i bolaget", säger eWorks ordförande Staffan Salén. "Zoran är mycket driven och har trots sin relativt korta tid med bolaget visat att han är en stark ledare med ett tydligt säljfokus."

"Jag vill också passa på att tacka Claes Ruthberg för hans tid som VD", fortsätter Staffan Salén. "Han har lyckats föra bolaget från 20 miljoner kronor till mer än 3,5 miljarder i omsättning på tolv år, det är en remarkabel insats som få i näringslivet kan matcha. Det känns också mycket bra att Claes kommer att fortsätta som styrelseledamot i bolaget."

"Efter tolv intensiva år som VD för eWork kände jag att det var dags att trappa ner det operativa för att kunna ägna mig åt styrelseuppdrag och rådgivning till andra tillväxtbolag", säger Claes Ruthberg.

Zoran Covic kommer att tillträda efter årsskiftet och senast vid bolagsstämman nästa år. Detta för att kunna skapa en ordnad övergång från de befintliga arbetsuppgifterna.

eWork har varit ett av Sveriges snabbast växande bolag sedan det grundades år 2000. Huvudägare är familjen Salén med en ägarandel på 28 procent och bolagets grundare Magnus Berglind med 19 procent.


För ytterligare information kontakta: Zoran Covic, tillträdande VD och koncernchef, +46 (0) 706 65 65 17 Staffan Salén, styrelseordförande, +46 (0) 705 31 01 11 Claes Ruthberg, VD och koncernchef, +46 (0) 703 74 64 75

eWork Scandinavia AB är en komplett konsultleverantör med över 3 000 konsulter på uppdrag inom IT, telekom, teknik och verksamhetsutveckling. eWork erbjuder ett objektivt urval av specialister ur marknadens största konsultnätverk vilket ger kunderna bättre pris, kvalitet och tidsutnyttjande. eWork har ramavtal med fler än 130 kunder bland Nordens ledande företag i de flesta branscher. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq OMX Stockholm.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://news.cision.com/se/ework-scandinavia-ab/r/zoran-covic-utsedd-till-ny-vd-i-ework,c9497538

Följande filer finns att ladda ned:
http://mb.cision.com/Main/302/9497538/182872.pdf

Show as PDF