Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Fortnox

Fortnox

Fortnox utsett till Gasellföretag

10:53 / 3 October 2013 Fortnox Press release

Fortnox har av Dagens Industri utsetts till Gasellföretag 2013, vilket innebär att bolaget kvalar in i en exklusiv grupp av företag med snabb tillväxt och lönsamhet. Fortnox har vuxit med 212 procent de senaste fyra åren. "Vi är stolta över utmärkelsen som är ett kvitto på att vi är på rätt väg", säger Fortnox VD Jens Collskog.

På Gasellgalan i Jönköping på onsdagkvällen prisades Fortnox tillsammans med resten av företagseliten i Kalmars, Jönköpings och Kronobergs län. Kvällen innehöll föreläsningar, mingel och många möten med småländska entreprenörer och företagsledare. Fortnox mottog det åtråvärda Gaselldiplomet för första gången.

"Den här utmärkelsen värderar jag väldigt högt. Vi var först i Sverige med internetbaserade affärssystem för 10 år sedan, och vi har målmedvetet arbetat under devisen "Småföretagens bästa vän" sedan dess. Att vi idag är Sveriges ledande aktör inom vår nisch, och få DI:s utmärkelse Gasellföretag, gör oss alla väldigt stolta", säger Jens Collskog, VD på Fortnox.

"Vi kommer att fortsätta vår expansion på marknaden och i höst lanserar vi en ny generation av våra program. Att Sveriges småföretag, i allt snabbare takt, väljer att byta ut sina lokalt installerade programvaror till internetbaserade gynnar såklart vår fortsatta expansion. Vi kommer fortsätta kombinera lönsamhet med tillväxt", fortsätter Jens Collskog.

För att utses till Gasell måste ett företag uppfylla krav som färre än 0,5 % av Sveriges aktiebolag klarar av. En Gasell har:

- en omsättning som överstiger 10 Mkr

- minst tio anställda

- minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret

- ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren

- ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt

- i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner

- sunda finanser

 

Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

 

För mer information kontakta

Jens Collskog, VD Fortnox AB, +46 733 63 23 00, jens.collskog@fortnox.seFoto på Jens Collskog för fri publicering: www.flickr.com/photos/fortnox/