Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Fortnox

Fortnox

Fortnox AB: Fortnox utser Tommy Eklund till ny vd

13:30 / 9 December 2019 Fortnox Press release

Styrelsen i Fortnox har utsett Tommy Eklund till ny vd. Tommy Eklund kommer att ta över som vd under första halvåret 2020. Han ersätter Nils Carlsson som kommer att lämna sin roll som vd vid årsskiftet 2019/2020. Från den tidpunkten och till att Tommy Eklund tillträder som ny vd, kommer bolagets CFO Roger Hartelius att vara tillförordnad vd.

Tommy Eklund kommer närmast från en tjänst som vd på det Växjöbaserade Edtech-företaget IST Group AB. Tommy har en Master of Science (MSc) inom Physics & Computer Science från Linköpings universitet och har tidigare haft flera ledande positioner inom försvars- och säkerhetsföretaget Saab.

- Först och främst vill jag tacka Nils Carlsson för hans insatser. Under hans tid som vd har Fortnox mer än fördubblats och haft en fantastisk tillväxt, såväl omsättningsmässigt och resultatmässigt som verksamhetsmässigt, säger Fortnox styrelseordförande Trond Dale.

Styrelsen och Fortnox nuvarande vd Nils Carlsson har efter diskussioner gemensamt kommit överens om att en bra tidpunkt för överlämning är vid årsskiftet 2019/2020. Från den tidpunkten och till att Tommy Eklund tillträder som ny vd, kommer Fortnox CFO Roger Hartelius att vara tillförordnad vd.

- Fortnox är i en teknikintensiv fas med ökat fokus på digitalisering och automatisering, och det är därför glädjande att kunna presentera Tommy Eklund som ny vd. Jag är övertygad om att Tommy, med sin gedigna erfarenhet inom teknik- och mjukvaruområdet, framgångsrikt kommer att leda Fortnox till nästa nivå, säger Fortnox styrelseordförande Trond Dale.

- Jag är naturligtvis glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Fortnox vidare. Bolaget befinner sig på en spännande utvecklingsresa, med väldigt goda förutsättningar för teknisk utveckling i framkant, och med en stor samlad expertis och kompetens. Jag ser fram emot att tillsammans med bolagets medarbetare driva den utvecklingen framåt, och låta bolaget ta nästa kliv, säger Tommy Eklund.

Denna information är sådan som Fortnox AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående persons försorg, för offentliggörande den 9 december 2019 kl. 13:30 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Trond Dale, styrelseordförande Fortnox AB, 070-387 35 25, trond.dale@fortnox.se.

 

Fortnox erbjuder en molnbaserad plattform så att småföretagare och redovisningsbyråer kan sköta ekonomi och administration på ett effektivt sätt. Plattformen är marknadsledande i Sverige. Den ger även kunderna tillgång till finansiella tjänster samt företagsförsäkringar. Fortnox grundades 2001 och har huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic MTF. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/