Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Fortnox

Fortnox

Fortnox AB: Nu blir AI vardag för småföretag

09:00 / 15 October 2020 Fortnox Press release

I Fortnox nya pilotprojekt `automatisk bokföring från kontoutdrag' bokförs 85 procent av alla banktransaktioner automatiskt. Tjänsten är en av flera nya lösningar som bygger på automatisering och AI (artificiell intelligens) och är under utveckling hos Fortnox. AI är på väg att bli vardag för landets företagare. 

Den nya lösningen sköter en stor del av företagets banktransaktioner automatiskt. I praktiken handlar det om ca 85 procent av en kunds affärshändelser på bankkontot som bokförs automatiskt. 

Det är ett arbetssätt som för några år sedan inte ens var tänkbart, men nu är fullt möjligt och genomförbart. Det blir en vinst i både tid och pengar för företagaren, men framförallt ger det realtidskoll på företaget när allt hela tiden är uppdaterat. Det i sig skapar underlag för nya insikter och möjlighet att driva sitt företag på ett ännu smartare sätt. 

Allt som krävs för att använda lösningen är en bankintegration via Fortnox. Alla affärshändelser som systemet med hjälp av matchning, är helt säkra på genomförs automatiskt. Företagaren behöver endast hantera avvikelserna. 

Just nu genomförs ett pilotprojekt där ett antal kunder använder tjänsten. Det varierar hur många transaktioner som bokförs per månad, men oavsett storlek på företaget och antal transaktioner som hanteras, så innebär det förenkling och att företaget kommer närmare realtidsdata.  

-    Vi har fått väldigt mycket positiv feedback och användbar information från våra pilotkunder, vilket hjälper oss att fortsätta utveckla tjänsten på bästa sätt, säger Emma Psilandersköld, produktägare. - Vi märker också att den gör skillnad i deras vardag. En av dem berättade till exempel att medarbetarna som har hand om företagets bokföring numera kan få gå på semester när de själva önskar, tack vare att flera manuella steg har automatiserats.

-    Detta är bara början, säger Josef Elvby, produktområdeschef. - Den smarta tekniken låter oss se på problem och dess lösningar på helt nya sätt. Vi kan förvänta oss att de närmsta åren bjuder på en rad nya lösningar och integrationer som underlättar för Sveriges småföretagare och att AI och automatisering är en naturlig del i många av dem.

Funktionen kommer att börja släppas på marknaden i december 2020 och planen är att den ska finnas som del i det ordinarie utbudet under våren 2021.

 

För frågor eller ytterligare information, kontakta; 
Josef Elvby, produktområdeschef Bokföring, Fortnox 073-400 91 43 
epost: josef.elvby@fortnox.se
 

Fortnox erbjuder en molnbaserad plattform så att småföretagare och redovisningsbyråer kan sköta ekonomi och administration på ett effektivt sätt. Plattformen är marknadsledande i Sverige. Den ger även kunderna tillgång till finansiella tjänster samt företagsförsäkringar. Fortnox grundades 2001 och har huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/