Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Fortnox

Fortnox

Fortnox AB: Blixtsnabb bokföring med AI i Fortnox

08:28 / 5 May 2020 Fortnox Press release

Fortnox lanserar nu en automatiserad realtidstolkning av fakturor. Med hjälp av AI kan fakturan bokföras samtidigt som den kommer in. I och med det försvinner ett jobbigt moment från företagarens vardag. Att sköta ekonomin blir enkelt helt enkelt.   

Den automatiska tolkningen som nu släpps omfattar fakturor som ska betalas; leverantörsfakturor. Det enda som krävs av företagaren som bokför är att granska och godkänna bokföringsförslaget. 

-    Äntligen! Det är det här vi väntat på. Både vi som jobbar med tekniken och kunderna som ska använda den. Det här är det stora steget över mot en automatiserad och realtidsbaserad hantering. Bit för bit ser vi till att det blir enkelt, helt enkelt, säger Jesper Svensson, utvecklingschef på Fortnox. 
Fortnox har sedan tidigare erbjudit tolkning av fakturor, men med hjälp av AI tar de nu nästa steg för att få ihop hela flödet med bokföringen. Med den nya tekniken får företagaren ett automatiskt förslag på hur man ska kontera fakturan in i bokföringen. Det innebär att företagaren kan få den bokförd i samma stund, med ett klick. 
 

Ger entreprenörer bättre förutsättningar 

Funktionen har först körts i pilotprojekt, där feedback från pilotkunderna använts för att vidareutveckla produkten. Det har varit viktigt för kvaliteten att få konkret återkoppling på saker som kan förbättras direkt. Men det är förstås också roligt med all positiv återkoppling som kommit: 

-    En av kunderna hörde av sig och sa kort och gott "provade att lägga in två fakturor och det var en fantastisk upplevelse!" Att göra det enkelt, ja, till med fantastiskt, att sköta ekonomin samtidigt som vi ser till att allt är säkert och korrekt - det är ganska stort. Och att fixa bättre förutsättningar för entreprenörerna i Sverige känns viktigare än någonsin, säger Jesper Svensson. 

Den automatiska fakturatolkningen kommer också att bli en viktig pusselbit i samarbetet mellan företagare och deras redovisningsbyrå: 

-    Byråerna kan släppa en manuell uppgift som trots allt tar en del tid. De kan istället fokusera på mer komplexa ärenden som deras kunder behöver hjälp med, och på den viktiga rådgivningsrelationen de har med sina kunder, säger Camilla Skoog, försäljningschef på Fortnox.

Den automatiska fakturatolkningen släpps som en del i Fortnox app för ett större antal kunder i maj och kommer att ingå som möjligt tillägg för alla som har en bokföringslicens.

 

För ytterligare information, kontakta 

Fortnox erbjuder en molnbaserad plattform så att småföretagare och redovisningsbyråer kan sköta ekonomi och administration på ett effektivt sätt. Plattformen är marknadsledande i Sverige. Den ger även kunderna tillgång till finansiella tjänster samt företagsförsäkringar. Fortnox grundades 2001 och har huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic SME. För ytterligare information se www.fortnox.se.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/