Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

G5 Entertainment

G5 Entertainment

G5 Entertainment: Tar Build-a-lot till iOS och Android tillsammans med HipSoft

09:38 / 19 October 2011 G5 Entertainment Press release

(tidigare publicerad på engelska)

Ditt virtuella fastighetsimperium är på väg att expandera. G5 Entertainment kan meddela att bolaget inleder samarbeta med den välkända utvecklaren HipSoft i syfte att lansera de senaste Build-a-lot spelen på både iOS och Android plattformarna.

Prisbelönta Build-a-lot har blivit ett av de mest populära casual spelen på marknaden idag, och har sålt över en miljon exemplar för PC och haft mer än tiotals miljoner nedladdningar. Build-a-lot har spenderat mer än 5.840 dagar (motsvarande mer än 16 år) på Top 10 Charts hos ledande portaler.

Build-a-lot spelen bygger på idén om spelaren skall kunna skapa, uppgradera och sälja sina drömhus till allt högre priser och med större vinster. Spelarens mål är att utföra en rad uppgifter på varje nivå innan denne kan avancera vidare till nästa mer komplexa nivå. Ju bättre du blir, desto mer kan du bygga då alternativen och resurserna blir fler och husen allt mer expansiva vilket håller spelarna engagerade och får dem att komma tillbaka för att se vilka nya herrgård, slott, eller hemman de kan skapa.

Spelet kommer att dra nytta av iOS och Android plattformarna, vilket gör att spelet som kan avnjutas genom att användandet av enkla skärmtryckningar och fingersvepningar - samt spelarens fantasi. Med dussintals nivåer, inställningar och storlekar på husen, allt från ruckel till slott, kommer detta utan tvekan sätta en ny standard för kreativa spelet, precis som Build-a-lot har gjort under åren för både PC och Mac.

"Vi är glada att få samarbetar med HipSoft kring en så populär serie, och är glada att få ta denna till iOS och Android", säger Vlad Suglobov, CEO för G5 Entertainment. "HipSoft etablerade stadsbyggar casual genren med sina Build-a-lot spel, och vi är glada att få ta dessa spel till den betydligt större mobila publiken."

"Vårt team är verkligen stolt över vad Build-a-lot serien har lyckats med hittills", säger Bryan Bouwman på HipSoft, "Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med G5 Entertainment för att på detta sätt göra våra spel tillgängliga för nya plattformar och en ny publik." G5 Entertainment har specialiserat sig på att ta äventyrs- och strategispel, inklusive Hidden Objects och Time Management spel, till den mobila marknaden. Företagets spel har laddats ned över 23 miljoner gånger på iOS och Android plattformarna och enbart förra månaden gjordes över fyra miljoner nedladdningar.

Om Hipsoft HipSoft grundades 2002 i syfte att skapa högkvalitativa casual games. Företaget har skapat massor av framgångsrika titlar i populära plattformar. Mer information om HipSoft finns på www.hipsoft.com

2011-10-19

G5 Entertainment: s YouTube-kanal: www.youtube.com/g5enter G5: s Facebook-sida: www.facebook.com/g5games G5: s Twitter sida: www.twitter.com/g5games

Mer information om företaget finns på: www.g5e.se/corporate För ytterligare information kontakta: mailto:

Om G5 Entertainment AB (publ) G5 Entertainment AB är en utvecklare och förläggare av förstklassiga nedladdningsbara spel för iPhone, iPad, Android, PC, Mac och bärbara spelkonsoler som Sony PSP och Nintendo DSi. G5 utvecklar och publicerar spel som är familjevänliga, lätt att lära, och riktar sig till en bred publik av erfarna och oerfarna spelare. G5 äger ett antal populära spel titlar som Virtual City, Supermarket Mania, Stand O 'Food, och Mahjongg Artifacts, och arbetar med att utveckla nya spel och lansera etablerade spel till nya spelplattformar.

G5 Entertainment

Show as PDF