Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

G5 Entertainment

G5 Entertainment

G5 Entertainment: Uppdaterar prognosen för 2011, guidar för 2012

09:15 / 4 October 2011 G5 Entertainment Press release

(tidigare publicerad på engelska)

G5 Entertainment uppdaterar sin prognos för perioden januari till och med september 2011. Intäkterna spås uppgå till 31,2 Mkr, med ett rörelseresultat om 11 Mkr vilket motsvarar en vinst per aktie om 1,26 SEK. Detta ligger i linje med tidigare kommunicerade prognoser där intäkterna spådes uppgå till 31 Mkr, rörelseresultatet till 11 Mkr och vinsten per aktie till 1,26 SEK. Detta motsvarar en omsättningstillväxt om 112 procent respektive 88 procents ökning av rörelseresultatet jämfört med samma period 2010.

Ledningen behåller den prognos för helåret 2011 om intäkter på 47 MKr, ett rörelseresultat på 16,5 MKr och en vinst per aktie på 1,9 SEK, som tidigare kommunicerats. Denna prognos motsvarar en omsättningstillväxt om 106 % och en tillväxt på rörelseresultatet om 88 %, jämfört med helåret 2010.

Gruppen använde de medel som tillfördes i den riktade nyemission som slutfördes i slutet av augusti till att förvärva innehåll och till produktutveckling samt för att utöka marknadsföringsresurserna för att kunna hantera det ökade antal spel som släpps under Q4 2011 och under 2011.

Eftersom utvecklingscykeln för koncernens spel varierar från 3 till 6 månader, och längre för nya originalspel, kan denna investering komma att medföra en positiv inverkan på koncernens resultat redan under Q4 2011, och med markanta effekter under 2012.

Ledningen meddelar att koncernens mål för år 2012 är en omsättning om 87 MKr med ett rörelseresultat på 30 MKr, motsvarande en vinst per aktie på 3,2 SEK. Detta är ett framåtblickande uttalande, och det faktiska resultatet kan bli både högre och lägre än denna prognos, beroende på resultatet av gruppens spel och vissa riskfaktorer som beskrivs i koncernens kvartals-och årsrapporter.

HIGHLIGHTS Q3 2011

  • Tre månader efter lanseringen av G5 Entertainments spel på Androidmarknaden har dessa laddats ned över 4,6 miljoner gånger. Antalet nedladdningar och intäkter hänförliga till Androidmarknaden fortsätter att växa.
  • Virtual City för Android nådde # 23 Grossing App på den amerikanska Androidmarknaden och # 10 Grossing App för EU-marknaden för Android. Andra G5 spel som släppts på Android Market har även nått Top 50 och Top 100 Grossing App positions i många länder.
  • Bara tre månader efter lanseringen av G5 Entertainments spel på Androidmarknaden är G5 Entertainment utan tvekan den allra största utgivaren av casual games för Android, baserat bade på antalet nedladdningar och Top Grossing App positions.
  • Det totala antalet nedladdningar på iOS och Android (exklusive uppdateringar) uppgår nu till över 23 miljoner.
  • Virtual City Playground for iPad, koncernens första satsning på freemium affärsmodellen, blev # 1 Grossing Game i 15 länder, Top 10 Grossing Game i 59 länder, och Top 50 Grossing Game i 75 länder inom en månad efter utgivningen. Spelets högsta Top Grossing iPad rangordnar är likvärdig eller till och med något bättre än Zynga s CityVille på iPad. (Virtual City Playground ranking: www.appannie.com/virtual-city-playground-hd/ranking#view=best-grossing-ranks. CityVille Hometowns ranking www.appannie.com/cityville-hometown/ranking#view=best-grossing-ranks&device=ipad).
  • Antalet videovisningar på G5:s YouTube-kanal har överträffat 1 miljon, och passerade redan ett par dagar senare 1,25 miljoner.Under Q4 2011 har G5 Entertainment som mål att släppa ett nytt spel för iOS och Android per vecka i genomsnitt utöver de planerade versionerna för Mac. Lineupen för Q4 inkluderar Virtual City 2: Paradise Resort för PC, Mac, iOS, och Android, Virtual City Playground för iPhone och Android plattformarna, och många andra spel. Hittills har koncernen släppt 47 spel i 2011, och är på väg att släppa totalt 80 spel innan årets slut.G5 Entertainment: s YouTube-kanal: www.youtube.com/g5enterG5: s Facebook-sida: www.facebook.com/g5gamesG5: s Twitter sida: www.twitter.com/g5games Mer information om företaget finns på: www.g5e.se/corporate. För ytterligare information kontakta: mailto: 2011-10-04Om G5 Entertainment AB (publ)G5 Entertainment AB är en utvecklare och förläggare av förstklassiga nedladdningsbara spel för iPhone, iPad, Android, PC, Mac och bärbara spelkonsoler som Sony PSP och Nintendo DSi. G5 utvecklar och publicerar spel som är familjevänliga, lätt att lära, och riktar sig till en bred publik av erfarna och oerfarna spelare. G5 äger ett antal populära spel titlar som Virtual City, Supermarket Mania, Stand O 'Food, och Mahjongg Artifacts, och arbetar med att utveckla nya spel och lansera etablerade spel till nya spelplattformar.

G5 Entertainment

Show as PDF