Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

G5 Entertainment

G5 Entertainment

G5 Entertainment: Preliminärt resultat 2012, försäljning under julsemestern upp med 60% och process inledd för notering på Nasdaq OMX Stockholm

08:12 / 11 January 2013 G5 Entertainment Press release

Företaget har ännu inte tagit emot all försäljningsinformation för fjärde kvartalet 2012 från sina distributörer. Baserat på tillgänglig information för perioden januari-december 2012 förväntar sig ledningen intäkter på 80 MKr, ett rörelseresultat på 25 MKr och en vinst per aktie på 2,7 Kr. Detta motsvarar en ökning av intäkter om 72% och en ökning av rörelseresultat om 42% jämfört med samma period 2011. 

Koncernens bokslutskommuniké för perioden januari-december 2012 kommer att släppas den 25 februari 2013.

Under semesterperiodens två första veckor i december 2012 ökade koncernens dagliga försäljning med 60 procent jämfört med genomsnittet under perioden två veckor innan semesterns början. Den nya försäljningsnivån har upprätthållits i början av januari 2013.

Vlad Suglobov, VD, kommentar: "Ännu en gång har julhandeln inneburit försäljningsrekord för G5. Vi gynnades av vinterlovet då ett stort antal användare runt om i världen fått presenter i form av smartphones och spelplattor och besökte digitala butiker för att köpa innehåll till sina nya produkter. Som en följd blev miljontals nya spelare introducerade till G5s stora portfölj med familjevänliga spel och den dagliga försäljningen nådde nya höjder."

2012 visade G5 för tredje året i rad snabb tillväxt inom publicering av spel till smartphones och spelplattor och företaget investerade rekordsummor i utveckling av nya spel för 2013 och 2014. I takt med att marknaden för mobilaspel växer har ledningen som mål att nå intäkter på 300 MKr och ett rörelseresultat på 100 MKr samt bibehålla 2010-2012 års tillväxtsnivåer.

G5 Entertainments styrelse har tagit beslut om att ansöka om en notering av bolagets aktier på NASDAQ OMX Stockholm under andra halvan av 2013.

En notering på NASDAQ OMX Stockholm ökar möjligheterna för institutionella investerare att investera i G5 Entertainment och skapar högre likviditet i aktien. Det ger också ytterligare en kvalitetsstämpel på företagets verksamhet samt informationsrapportering. Parallellt med notering kommer G5 att se över sin kapitalstruktur för att optimera fortsatt tillväxt.

G5 Entertainment har anlitat Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare och Delphi som juridisk rådgivare i samband med noteringsprocessen.

Mer information om företaget finns på: www.g5e.se/corporate.
För ytterligare information kontakta: investor@g5e.se


Om G5 Entertainment AB (publ)

G5 Entertainment AB är en utvecklare och förläggare av förstklassiga nedladdningsbara spel för iPhone, iPad, Android, PC, Mac och bärbara spelkonsoler som Sony PSP och Nintendo DSi. G5 utvecklar och publicerar spel som är familjevänliga, lätt att lära, och riktar sig till en bred publik av erfarna och oerfarna spelare. G5 äger ett antal populära spel titlar som Virtual City, Supermarket Mania, Stand O 'Food, och Mahjongg Artifacts, och arbetar med att utveckla nya spel och lansera etablerade spel till nya spelplattformar.


Se nyheten från G5 Entertainment