Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

G5 Entertainment

G5 Entertainment

G5 Entertainment: Preliminära försäljningssiffror januari-december 2013

07:59 / 7 January 2014 G5 Entertainment Press release

 

G5 har ännu inte fått in Q4 2013-rapporter från alla distributionskanaler, men preliminära försäljningssiffror för perioden januari-december 2013 indikerar försäljningsintäkter om ca 100 MSEK, motsvarande en ökning om 24% jämfört med samma period 2012. Detta innebär att kvartalet oktober-december 2013 sannolikt blev ett rekordkvartal för G5, med en försäljningstillväxt om ca 39% på årsbasis. Baserat på den tillgängliga informationen så utgjorde intäkter från free-to-play-spel över 60% av koncernens totala intäkter för perioden oktober-december 2013.

Vlad Suglobov, VD, säger i en kommentar att "Liksom tidigare år så har vi sett en betydande tillväxt i intäkter under jul- och nyårshelgerna, vilket också så här långt fortsatt under 2014. Under det fjärde kvartalet 2013, som sannolikt var vårt intäktsmässigt bästa kvartal hittills, så fortsatte intäkterna från free-to-play-spel att öka, medan intäkterna från unlockable-spel var i huvudsak oförändrade. Historiskt sett så har januari och februari varit mycket starka månader för koncernen på grund av semesterperioder samt inflödet av nya användare av smarta telefoner och plattor. Så här långt ser det ut som om utvecklingen återigen följer samma mönster."

Koncernens delårsrapport för perioden januari-december 2013 kommer att publiceras den 24 februari 2014.

Ytterligare frågor:
Vlad Suglobov, CEO, investor@g5e.com
Odd Bolin, CFO, +46 70 428 3173

Om G5 Entertainment AB (publ)

G5 Entertainment AB är en utvecklare och förläggare av förstklassiga nedladdningsbara spel för iPhone, iPad, Android, Mac, Kindle Fire, och Nook tablets. G5 utvecklar och publicerar spel som är familjevänliga, lätt att lära, och riktar sig till en bred publik av erfarna och oerfarna spelare. G5 äger ett antal populära spel titlar som Virtual City, Special Enquiry Detail, Supermarket Mania, Stand O 'Food, och Mahjongg Artifacts, och arbetar med att utveckla nya spel och lansera etablerade spel till nya spelplattformar.

Se nyheten från G5 Entertainment