Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

G5 Entertainment

G5 Entertainment

Aktieägarna i G5 Entertainment utser Chris Carvalho, tidigare COO på Kabam, till styrelseledamot

06:00 / 12 August 2016 G5 Entertainment Press release

Chris Carvalho tillbringade nästan tio år på Lucasfilm, där han var ansvarig för affärsutveckling för alla Lucas-bolag samt drev företagets internetdivision, inklusive StarWars.com. Chris kommer närmast från fyra år som Chief Operating Officer vid San Francisco-baserade mobilspelsbolaget Kabam som producerar free-to-play spel. Kabam grundades av bland annat Google Ventures och Time Warner. Under Chris tid växte bolaget från 25 till 700+ anställda med kontor på tre kontinenter och intäkterna ökade från cirka 2 MUSD till 360 MUSD. Chris har en examen i företagsekonomi från University of California, Berkeley, Haas School of Business. Han har också avslutat en MBA vid UCLA:s Anderson School of Management.

Vlad Suglobov, grundare och vd för G5 Entertainment AB, säger: "G5 är fokuserat på spelare av vardagsspel, framför allt i västländer, och har varit särskilt framgångsrikt hos en kvinnlig publik. Vi började med en bred portfölj med över 100 spel och har sedan minskat ner den till 10 free-to-play spel som idag genererar huvuddelen av bolagets intäkter. Våra spel spelas av över 3 miljoner spelare varje månad vilka uppvisar en stark lojalitet och intäktsgenerering. Våra spelare spelar och betalar i våra spel under flera år. Vi välkomnar Chris till G5:s styrelse där hans erfarenhet kommer bidra till nästa steg i G5:s utveckling när vi nu fokuserar på att ta vår framgång vidare i våra befintliga huvudgenrer samt expanderar till nya."

Chris Carvalho säger: "G5 är unikt på flera sätt, från att ha nått en imponerande framgång genom sin strategi som publicist, vilket är ovanligt inom det mobila ekosystemet, sitt enorma fokus på behoven inom deras kärnpublik samt sin strategi för att ta in innehåll från Öst- och Centraleuropa. Jag ser fram emot att ingå i styrelsen när bolaget nu tar ett nästa steg i sin utveckling."

Om G5 Entertainment AB

G5 Entertainment AB är en utvecklare och förläggare av free-to-play mobilspel, med fokus på spel inom äventyr och pussel genrer. G5:s tre bästa spel är Hidden City™, Mahjong Journey® och The Secret Society®. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm och har nyligen meddelat att man genererat över 100 miljoner dollar från sina "Hidden Object" och "Hidden Object äventyrsspel". G5 omsatte under det senaste kvartalet, april-juni 2016, 104,5 MSEK, en ökning med 17 procent jämfört med samma period 2015. För 2015 rapporterade G5 en omsättning om 384 MSEK, vilket motsvarade en tillväxt om 48 procent jämfört med 2014. Över 60 procent av G5:s intäkter kommer från Nordamerika. Företaget har 290 anställda och kontor i Stockholm, Malta, Moskva, Kaliningrad, Kharkov och San Francisco. Tre år i rad har G5 blivit utnämnt av Deloitte Technology Fast 50, till ett av de snabbast växande teknikföretagen i Sverige.

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/