Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Intervacc

Intervacc

Intervacc erhåller postivt utlåtande för sitt kvarkavaccin Strangvac i Storbritannien

22:49 / 2 July 2021 Intervacc Press release

Stockholm den 2 juli 2021 - Intervacc AB (publ) meddelar idag att engelska Veterinary Medicines Directorate, VMD har lämnat ett positivt utlåtande för Strangvac i Storbritannien. Strangvac är ett vaccin mot den mycket smittsamma och allvarliga infektionssjukdomen kvarka som drabbar hästar över hela världen. Ett godkännande efter det positiva utlåtandet väntas efter 40 dagar.

"Vi är mycket glada över att ha fått ett positivt utlåtande från VMD i Storbritannien. Vår ansökan förväntas därmed att godkännas efter 40 dagar. Med ungefär 600 utbrott av kvarka som påverkar tusentals hästar årligen i Storbritannien är detta en betydande milstolpe för bolaget inför lanseringen av Strangvac." säger Andreas Andersson, VD på Intervacc.

Veterinär Emma Hartman, global produktchef för vaccinet fortsätter "Vaccinet administreras intramuskulärt och blir ett viktigt verktyg för veterinärer och hästägare i kampen mot kvarka, en vanligt förekommande och mycket smittsam sjukdom som ger upphov till stort lidande hos drabbade hästar. Det känns fantastiskt roligt att nu kunna arbeta med kommande lansering av vårt nya vaccin i Storbritannien".

"Godkännande av vårt vaccin är ett genombrott för denna nya generation av rekombinanta fusionsproteinvacciner", förklarar dr Tim Wood, chef för CMC och Regulatory på Intervacc. "Genom den här innovativa tekniken tar vi fram vacciner som helt saknar levande smittsamma ämnen, samtidigt som man riktar sig mot flera sjukdomsframkallande mekanismer på ett mycket selektivt och effektivt sätt".

"Strangvac har utvecklats i samarbete med världsledande forskare vid Karolinska Institutet och Sveriges lantbruksuniversitet, SLU under många år" fortsätter Intervaccs forskningschef dr Andrew Waller. "Många av vaccinförsöken genomfördes vid Animal Health Trust i Storbritannien och det är spännande att detta vaccin snart kommer att hjälpa till att förbättra hästarnas hälsa över hela Storbritannien".

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Denna information är sådan information som Intervacc AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för omgående offentliggörande den 2 juli 2021.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se,+46 (0)8-684 211 10 som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB

E-post: adviser@eminova.se,Tel: +46 (0)8 - 684 211 10

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/