Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

INVISIO Communications

INVISIO Communications

INVISIO Communications AB: Amerikanska Marinkåren väljer INVISIO för sitt program för kommunikations- och hörsel­skydds­utrustning. Första ordern värd 43 Mkr.

09:45 / 13 August 2019 INVISIO Communications Press release

Amerikanska Marinkåren har valt INVISIO för att leverera en serie kom­munikations- och hörsel­skyddsutrustning över kommande år som kommer att skydda soldaternas hörsel samtidigt som det ökar deras situations­med­vetenhet i en mängd olika utbildnings- och stridsmiljöer. En första order på 43 miljoner SEK har erhållits som kommer att levereras under de kommande sex månaderna.

INVISIO systemen är kompatibla med Marinkårens olika radioapparater och deras avancerade stridshjälm. Systemen består både av lösningar med kommunikation och hörselskydd såväl som endast hörselskydd.

INVISIOs headsetsystem skyddar soldaternas hörsel samtidigt som det ökar deras möjlig­­het att kommunicera och förstå vad som händer runt dem. Marinkårens Infanteri-, artilleri-, rekognoserings- och stridsingenjörs grupper valde INVISIOs system på grund av dess passform, funktion och komfort. De olika grupperna inom Marinkåren kommer att få ett system som passar till deras specifika roll.

INVISIOs headsetsystem är robusta och fungerar väl i ett brett spektrum av miljöer som en Marinkårssoldat kan stöta på, från kallt väder till extrem värme. I framtiden kommer Marinkåren att införa nya vapensystem som kan innebära en ökad risk för att skada soldaternas hörsel. Därför vill Marinkåren se till att soldaterna redan idag har ett fullgott hörselskydd. Målet har varit att upphandla ett hörselskyddssystem som kan hjälpa Marinkåren att kommunicera bättre och därmed öka deras säkerhet vid strid.

"Vi är mycket glada över att ha vunnit Marinkårens upphandling av kommunikations- och hörselskyddsutrustning. Vi ser fram emot att leverera våra hörselskydd och taktiska kommunika­tions­system som både skyddar och ökar kommunikations­förmågan", säger Ray Clarke, VD för INVISIO Communications Inc. i USA.

"Att vinna Marinkårens program för kommunikations- och hörselskydds­utrustning är en milstolpe för INVISIO som stärker vår marknadsledande position i USA ytterligare. Vi är mycket stolta och ser fram emot att stödja Amerikanska Marinkåren under de kommande åren", säger Lars Højgård Hansen, VD för INVISIO Communications.

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO Communications
Mobil: + 45 5372 7722 | E-post: lhh@invisio.com

Michael Peterson, Director Investor Relations & Corporate Communication, INVISIO Communications
Mobil: + 45 53 72 7733 | E-post: mpn@invisio.com

Denna information är sådan information som INVISIO Communications AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom VD:s försorg, för offentliggörande den 13 augusti 2019.
Om INVISIO Communications AB (publ)

INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialistkunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, materialteknik och integration. Försäljningen sker via ett globalt nätverk av partners samt via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA, Frankrike och Italien. INVISIO har säte i Stockholm, Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/