Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Lagercrantz

Lagercrantz

Lagercrantz Group: Lagercrantz dotterbolag Direktronik AB förvärvar sin norska distributör Nexlan AS

16:00 / 1 October 2020 Lagercrantz Press release

Lagercrantz Groups dotterbolag Direktronik AB har idag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Nexlan AS i Norge.

Grundat 2004 och med bas i Bergen levererar Nexlan produkter för kommunikation i nätverk, främst till företag och organisationer på Vestlandet. Nexlans omsättning uppgår till cirka 10 MNOK.

"Vi är glada över möjligheten att i ett ännu närmare samarbete med Nexlan som helägt dotterbolag växa vår försäljning i Norge och bredda vår kompetens och kundsupport inom exempelvis antennteknik" kommenterar Mats Rydén, VD för Direktronik AB.

Direktronik AB är en värdeskapande nischdistributör av produkter för kommunikation i nätverk och ingår i Lagercrantz Group division Communication. Förvärvet förväntas endast ge ett marginellt tillskott till koncernens vinst per aktie.

 

Stockholm den 1 oktober 2020

Lagercrantz Group AB (publ)

Denna information lämnades för offentliggörande 2020-10-01 kl 16:00.

LAGERCRANTZ GROUP I KORTHET
Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 50-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. Lagercrantz är verksamt i nio länder i Nordeuropa, i Kina, Indien och i USA. Koncernen har omkring 1 500 anställda och omsätter knappt 4 000 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001. www.lagercrantz.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/