Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Lagercrantz

Lagercrantz

Lagercrantz Group: Lagercrantz förvärvar Vihab

12:35 / 8 February 2021 Lagercrantz Press release

Lagercrantz Groups dotterbolag Plåt & Spiralteknik i Torsås AB (PST) har idag förvärvat samtliga aktier i Vibrerande hantering i Ängelholm AB (Vihab). Vihab utvecklar och säljer kundanpassade maskiner för att dosera, transportera, sikta, lossa och packa material genom vibrationsteknik. Kunder finns bland gjuterier, gruvor, återvinning, stål- och träindustri samt livsmedelsindustri i framförallt Sverige. I snitt har bolaget omsatt 4 - 6 MSEK senaste åren.

"Genom förvärvet förstärker vi vårt erbjudande till kunder i Sverige och internationellt och blir en komplett leverantör för bulktransport", kommenterar Magnus Nilsson, VD för PST.

Tommy Karlsson, tidigare ägare till Vihab: "PST är långsiktiga och stabila och erbjuder en ny trygg hamn för Vihab. Med dess säljstyrka med internationella kontakter kan verksamheten fortsätta utvecklas."

Vihab kommer att som dotterbolag till Plåt & Spiralteknik i Torsås AB ingå i Lagercrantz division Niche Products från och med februari 2021. Förvärvet förväntas ge ett marginellt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis.

 

Stockholm den 8 februari 2021

Lagercrantz Group AB (publ)

Denna information lämnades för offentliggörande 2021-02-08 kl 12:35. 

LAGERCRANTZ GROUP I KORTHET
Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns knappt 60-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Lagercrantz är verksamt i nio länder i Nordeuropa, i Kina, Indien och i USA. Koncernen har omkring 1 500 anställda och omsätter ca 4 000 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001. www.lagercrantz.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/